Matematik

Lidt hurtig hjælp til 2 funktioner, som skal diffenrentieres.

25. september 2006 af yogurth (Slettet)
Hej!

Jeg har prøvet at diffenrentiere de 2 funktioner selv i hånden, men får ikke det samme som hvis jeg bruger min lommeregner. Derfor vil jeg gerne have lidt hjælp.

f1(x)=(2*x^4)/(7*x^2)

f2(x)=5*x^(1/4)

På forhånd tak
Kristina

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Skriv dine mellemregninger.

Svar #2
25. september 2006 af yogurth (Slettet)

f1'(x)= 2*x^4*((-7)*x^2)
f1'(x)= 2*(-7)*x^(4-2)
f1'(x)= -14*x^2

f2'(x)= 5*(1/4*x^(1/2))

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2006 af wendten (Slettet)

når du løser en ligning hvor der skal divideres gælder følgende regel

tæller' * nævner - nævner' * tæller
------------------------------------
nævner * nævner

og i den anden opgave skal du gange udtrykket med potensen og derefter trække en fra potensen

k*x^n
differentieret =
k*n*x^n-1

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2006 af wendten (Slettet)

og tæller er det der står i toppen da tæller og top begge starter med t

nævner står nederest da de begge starter med n :-P

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2006 af wendten (Slettet)

HIPPIE SVIN HIPPIE SVIN HIPPIE. SV... Hovsa, kunne ikke lige styre mig selv :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er nemmere at reducere først (i dette tilfælde)
f1(x) = (2*x^4)/(7*x^2) =2/7·x^2
f1'(x) = 4/7·x

f2(x)=5*x^(1/4)
f2'(x) = 5/4·x^(-3/4)

Svar #7
25. september 2006 af yogurth (Slettet)

Ehmm..?

Hvordan kommer du fra det ene punkt til det andet i f2(x) ?
Jeg er ike helt med..

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

f2'(x) = 5·1/4·x^(1/4-1) = 5/4·x^(-3/4)

Skriv et svar til: Lidt hurtig hjælp til 2 funktioner, som skal diffenrentieres.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.