Matematik

vha stam

25. september 2006 af lith (Slettet)
beregn ved hjælp af stamfunktionen:
5
s(x^2/(x^3+1)^2)x...t=x^3
1 dt=3x^2
x=2
x=126

kan ikke komme videre??
er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Det er lidt rodet.

Men substitution med t=x^3 er korrekt.
De nye grænser er 1 og 125.

Svar #2
25. september 2006 af lith (Slettet)

t=x^3+1??

5
s(x^2/(x^3+1)^2)x...t=x^3
1

t=x^3+1
dt=3x^2
x=2
x=126

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Nå ja, du kan jeg forstå opgaven.

S x^2/t^2·1/(3x^2)·dt =
3·S 1/t^2 dt =
3 [-1/t] =
osv.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Rettelse
S x^2/t^2·1/(3x^2)·dt =
1/3·S 1/t^2 dt =
1/3 [-1/t] =
osv.

Svar #5
25. september 2006 af lith (Slettet)

S x^2/t^2·1/(3x^2)·dt =
3·S 1/t^2 dt =
3 [-1/t] =
..

vil du ik lig forklare mig, hvad det er du har lavet?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Du indsætter t i stedet for x^3+1 i nævneren.
dx erstatter du med 1/(3x^2)dt.

Nu kan du forkorte x^2 væk.

Til sidst skal du bestemme en stamfunktion til 1/t^2. Stamfunktionen er -1/t.

Svar #7
25. september 2006 af lith (Slettet)

hvorfor 1/(3x^2), er det ikke kun 3x^2

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

dt/dx = 3x^2 <=>
dt = 3x^2dx <=>
1/(3x^2)dt = dx

Måske du plejer at skrive det på en anden måde. Men beregningerne i 4 er korrekte.

Svar #9
25. september 2006 af lith (Slettet)

S x^2/t^2·1/(3x^2)·dt =
1/3·S 1/t^2 dt =
1/3 [-1/t] =
...

hvordan går 3 ud fra (3x^2)?

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2006 af ibibib (Slettet)

Når x^2 er forkortet væk er der et 3-tal tilbage i nævneren. Dette kan du sætte uden for integraltegnet.

Svar #11
25. september 2006 af lith (Slettet)

okey...mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: vha stam

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.