Matematik
bevis
26. september 2006 af
divadua (Slettet)
Er der nogen der ved beviset for opløsning i faktorer: a(x-r1)(x-r2)
1 og 2 er nedsunket!
1 og 2 er nedsunket!
Svar #1
26. september 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
http://home3.inet.tele.dk/pmh/1g/anden/anden.htm
her er et link til et 'gør-det-selv-bevis'. Rigtig god java-applet der giver god forståelse.
her er et link til et 'gør-det-selv-bevis'. Rigtig god java-applet der giver god forståelse.
Svar #2
27. september 2006 af mathon
Hvordan kan a(x-r1)(x-r2) blive lig med ax^2+bx+c?
r1=(-b+sqr(d))/(2a) og r2=(-b-sqr(d))/(2a) , hvor d=b^2-4ac
og
r1+r2 = -2b/(2a) = -b/a
og
r1 * r2 = [(-b)^2-( sqr(d))^2]/(4a^2) = [b^2-d]/(4a^2) = [b^2-b^2+4ac]/ (4a^2) = c/a
kort: r1 * r2= c/a
a(x-r1)(x-r2) = a(x^2-(r1 + r2)x + r1*r2)
a[x^2-(-b/a)*x+c/a]
a[x^2+b/a*x+c/a]
a* x^2+a* b/a*x+a* c/a
ax^2+bx+c
r1=(-b+sqr(d))/(2a) og r2=(-b-sqr(d))/(2a) , hvor d=b^2-4ac
og
r1+r2 = -2b/(2a) = -b/a
og
r1 * r2 = [(-b)^2-( sqr(d))^2]/(4a^2) = [b^2-d]/(4a^2) = [b^2-b^2+4ac]/ (4a^2) = c/a
kort: r1 * r2= c/a
a(x-r1)(x-r2) = a(x^2-(r1 + r2)x + r1*r2)
a[x^2-(-b/a)*x+c/a]
a[x^2+b/a*x+c/a]
a* x^2+a* b/a*x+a* c/a
ax^2+bx+c
Skriv et svar til: bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
