Fysik
Forskel på Bq og Hz?
27. september 2006 af
sprit (Slettet)
Hvorfor kalder man både s^-1 bequerel og hertz, når det står for det samme?
Svar #1
27. september 2006 af mathon
antal/tid = "ubenævnt"/sel =1/s = s^-1
antal er ikke nærmere defineret og kan
eksempelvis
være
1) antal henfald
2) antal svingninger
3) antal ...
antal er ikke nærmere defineret og kan
eksempelvis
være
1) antal henfald
2) antal svingninger
3) antal ...
Svar #2
27. september 2006 af rebel (Slettet)
Mens hertz (antal cyklusser eller svingninger pr. sekund) bruges til angivelsen af frekvensen af regelmæssigt tilbagevendende fænomener (fx bølger), bruges becquerel (gennemsnitligt antal henfald pr. sekund) kun i sammenhæng med radioaktivitet.
Skriv et svar til: Forskel på Bq og Hz?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
