Matematik
Forhold.
28. september 2006 af
The-cracker (Slettet)
Jeg har 2 opgaver.
1)
2 drenge løber om kap. Den ene løber 100 meter på 16 sek, den anden kan løbe 100 meter på 20 sek. Hvad kan man sige om forholdet mellem drengenes fart?
Svar; Er det 16:20? Altså forholdet? Kan jeg forkorte lidt lige som en brøk?
2)2 drenge løber om kap. Den ene løber 100 meter på 17 sek, den anden dreng løber 100 meter på 20 sek. Når den første dreng har løbet 500 meter, hvor langt har den anden så løbet?
Svar; Ingen anelse. Lidt division, eller?
Hjælp?
1)
2 drenge løber om kap. Den ene løber 100 meter på 16 sek, den anden kan løbe 100 meter på 20 sek. Hvad kan man sige om forholdet mellem drengenes fart?
Svar; Er det 16:20? Altså forholdet? Kan jeg forkorte lidt lige som en brøk?
2)2 drenge løber om kap. Den ene løber 100 meter på 17 sek, den anden dreng løber 100 meter på 20 sek. Når den første dreng har løbet 500 meter, hvor langt har den anden så løbet?
Svar; Ingen anelse. Lidt division, eller?
Hjælp?
Svar #1
28. september 2006 af DrunkOnShadows (Slettet)
1) Du kan sige at den ene løber 1/5 hurtigere end den anden...
2) Hvis den første løber 100 m på 17 sek, så løber han 500 m på 17*5 = 85 sek.
Den anden løber så 100 på 20 sek. Atlså løber han på 85 sek ((85/20)*100)= 425 m... :)
Ellers tar jeg meget fejl...
2) Hvis den første løber 100 m på 17 sek, så løber han 500 m på 17*5 = 85 sek.
Den anden løber så 100 på 20 sek. Atlså løber han på 85 sek ((85/20)*100)= 425 m... :)
Ellers tar jeg meget fejl...
Skriv et svar til: Forhold.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
