Fysik
Opgave med kernefysik
28. september 2006 af
dixi (Slettet)
Det er ikke en sidste-øjebliks aflevering jeg sidder og arbejder på, men derimod en ganske almindelig opgave. Det ændrer dog ikke på det faktum, at jeg ikke aner hvad jeg skal gøre.
(Indsæt tegning af en glødetråd tilsluttet et batteri)
"Hvor mange elektroner skal flyttes gennem glødetråden på tegningen, for at det svarer til, at batteriet afgiver energien 0,25 J?"
Min fysiklærer påstår, at opgaven ikke kan regnes, og spørger hvilken oplysning der mangler.
Det ville være rigtig dejligt med noget hjælp!
(Indsæt tegning af en glødetråd tilsluttet et batteri)
"Hvor mange elektroner skal flyttes gennem glødetråden på tegningen, for at det svarer til, at batteriet afgiver energien 0,25 J?"
Min fysiklærer påstår, at opgaven ikke kan regnes, og spørger hvilken oplysning der mangler.
Det ville være rigtig dejligt med noget hjælp!
Svar #1
28. september 2006 af mathon
vi mangler batteriets elektromotoriske kraft (måles i volt).
Et batteri er en "samling" af elementer á 1.5V.
Kunne det tænkes, at opgaven er oversat fra et andet sprog, så ELEMENT er blevet til BATTERI. Oversættere er måske mere sprogligt orienteret end...
Hvis der havde stået ELEMENT, hvis elektromotoriske kraft ofte er 1.5V - DOG ikke alle, kunne den sig bevægende ladning have været beregnet ud fra
E = q*U,
hvor
E er energien [E]=J
q er ladningen [q]=C
U er spændingen (den elektromotoriske kraft) [U]=V,
af hvilken
fås
q=E/U = 0.25_J/1.5_V = 0.25_J/(1.5_J/C)=
1/6_C.
Hver elektron har elementarladningen -1.6*10^-19_C,
hvoraf vi kan beregne
antallet af bevægede elektroner
antal: 1/6_C/(1.6*10^-19_C)*1_elektron(er) =
1.04*10^18_elektroner.
Et batteri er en "samling" af elementer á 1.5V.
Kunne det tænkes, at opgaven er oversat fra et andet sprog, så ELEMENT er blevet til BATTERI. Oversættere er måske mere sprogligt orienteret end...
Hvis der havde stået ELEMENT, hvis elektromotoriske kraft ofte er 1.5V - DOG ikke alle, kunne den sig bevægende ladning have været beregnet ud fra
E = q*U,
hvor
E er energien [E]=J
q er ladningen [q]=C
U er spændingen (den elektromotoriske kraft) [U]=V,
af hvilken
fås
q=E/U = 0.25_J/1.5_V = 0.25_J/(1.5_J/C)=
1/6_C.
Hver elektron har elementarladningen -1.6*10^-19_C,
hvoraf vi kan beregne
antallet af bevægede elektroner
antal: 1/6_C/(1.6*10^-19_C)*1_elektron(er) =
1.04*10^18_elektroner.
Skriv et svar til: Opgave med kernefysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
