Matematik
Vektorer, nogle som har lyst til at rette?
18. februar 2004 af
kinguroen (Slettet)
Hej, jeg vil lige høre om nogle vil skrive om følgende er rigtigt:
Givet:
|a| = 3 |5| = 5, vinklen (a,b)= 60*
___________________________________________
Jeg skal så beregne: |a-b|:
Først beregnes skalarproduktet:
a b = |a| |b| cos (v) = 3*5'*cos(60) = 7,5
|a-b| = |a|^2 + |b|^2 - |2ab| =
3^2 + 5^2 - 2*7,5 = kvadratrod 19
___________________________________________
vinklen (a, a-b) beregnes:
cos(v) = a(a-b) / ( |a| |a-b| ) =
((|a|^2 -a b) / (3 kvadratrod 19)) = 0.115 <=> cos^-1(0,115) = 83,4 *
___________________________________________
Der skal redegøres for at a-tb er vinkelret på a:
(a-tb)a = 0 <=>
a a - t a b = 0 <=>
|a|^2 / a b = t <=> t = (3^2 / 7,5) = 1,2
På forhånd tak!
___________________________________________
Givet:
|a| = 3 |5| = 5, vinklen (a,b)= 60*
___________________________________________
Jeg skal så beregne: |a-b|:
Først beregnes skalarproduktet:
a b = |a| |b| cos (v) = 3*5'*cos(60) = 7,5
|a-b| = |a|^2 + |b|^2 - |2ab| =
3^2 + 5^2 - 2*7,5 = kvadratrod 19
___________________________________________
vinklen (a, a-b) beregnes:
cos(v) = a(a-b) / ( |a| |a-b| ) =
((|a|^2 -a b) / (3 kvadratrod 19)) = 0.115 <=> cos^-1(0,115) = 83,4 *
___________________________________________
Der skal redegøres for at a-tb er vinkelret på a:
(a-tb)a = 0 <=>
a a - t a b = 0 <=>
|a|^2 / a b = t <=> t = (3^2 / 7,5) = 1,2
På forhånd tak!
___________________________________________
Skriv et svar til: Vektorer, nogle som har lyst til at rette?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
