Matematik

indviklede linjer

28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)
m: 2x-3y=14
n: x-0,5y=5
bestem linjen l der går gennem skæringspunktet for m og n, og som er parallel med linjen med ligningen 3x-6y=17

Jeg kan overhovedet ikke komme igang...
nogen der kunne gennemgå udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2006 af heka (Slettet)

Det er ganske simpelt. Du starter med at isolere y i både m og n. Dette giver.
m: y=(2x-14)/3
n: y=2x-10

Da du ved disse linier skærer hinanden, sætter du dem lig med hinanden. 2x-10=(2x-14)/3 Flytter du rundt i denne ligning får du x=4, du finder y-værdien ved at sætte 4 ind i en af ligningerne og får y=-2.

Da l er parallel med linien 3x-6y=17, må de have samme hældning. Du flytter rundt i ligningen og får y=0,5x-(17/6). Du ved nu at l har hældningen 0,5. Du ved også fra opgaven at den går gennem punktet vi fandt før (4,-2), så nu mangler du bare at finde b-værdien.
b=y-ax <-> b=-2-(4*0,5)=-4
Dermed bliver ligningen for l: Y=0,5x-4

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2006 af CHristina Jensen (Slettet)

Find først skæringspunktet mellem n og m.

Isoler y i ligningen 3x-6y=17
l skal have samme hældning, som det udtryk for y du ovenover har fundet frem til.
Forstår du?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2006 af troldentrolle (Slettet)

du kan starte med at isolere y i dem alle hvis det gør det nemmere for dig :)

Svar #4
28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)

jeg takker for de mange svar, jeg er sikker på at jeg fatter det når jeg har fået læst det igennem:P

Svar #5
28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvad du mener med at flytte rundt i ligningen #1?

Svar #6
28. september 2006 af Thegreenfox (Slettet)

jeg er med...tak for hjælpen!

Skriv et svar til: indviklede linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.