Fysik

Indre resistans i et voltmeter

29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)
Hej,

Et voltmeter serieforbindes med en resistor med resistansen 1,69 MOhm. Seriekoblingen sluttes til en spændingskilde, med en fast spænding på 9,00V. Herefter viser voltmetret 7,70V
Hvad er voltmetrets indre resistans?

Jeg ville sætte pris på et hint om hvordan jeg regner spændingsfaldet over resistoren ud, da jeg tror det er dette jeg skal. Men jeg har ikke kunne omskrive Ohms lov til noget meningsfyldt.

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2006 af mathon

1) det samlede ydre spændingsfald er 9.00_V

2) spændingsfaldet over voltmeteret er 7.7_V

3) hvad er så spændingsfaldet over resistoren?

4) Du kan nu beregne strømstyrken gennem resistoren.

5) I serieforbindelse er strømmen fælles, så samme strømstyrke haves gennem voltmeteret.

6) Du kender nu både strøm gennem og spænding over voltmeteret, hvorfor Ohms lov her kan bruges til noget meningsfyldt.

Svar #2
29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)

3) Det var her filmen knækkede, men hvis U_total = U_resistor + U_voltmeter, så får jeg voltmetrets indre resistans til 10 kOhm. Er min antagelse om U_total korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2006 af mathon

...hvis (9.00-7.7)_V= 1.3_V - så JA...

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2006 af mathon

...beregningen af indre resistans er forkert.

Svar #5
29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)

Mine beregninger:

U_total = U_r + U_v = 9,00V <=> U_r = 9,00V - 7,7V = 1,3V

U_r = R_r * I <=> I = U_r / R_r = 1,3V / 1690Ohm = 7,7 * 10^-4 A

U_v = R_v * I <=> R_v = U_v / I = 7,7V / (7,7 * 10^-4) A = 10.000 Ohm = 10kOhm

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2006 af mathon

alternativ metode:

ved serieforbindelse ar spændingsfaldene i de spektive modstandes forhold,
hvoraf

U_voltmeter/U_resistans =

7.7_V/1.3_V=r_voltmeter/R
hvoraf

r_voltmeter=(7.7_V/1.3_V)*R


R: er den kendte resistans





Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2006 af mathon

vi prøver igen:

ved serieforbindelse ar spændingsfaldene i de spektive

rettes

til

ved serieforbindelse er spændingsfaldene i de respektive


Svar #8
29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)

Det giver mig også 10 kOhm (10,01 for at være præcis)

(7,7V / 1,3V) * 1690 Ohm = 10010 Ohm

Svar #9
29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)

nej, vent... 1,69 MOhm er jo ikke 1690 Ohm... BAKA >.<

Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2006 af mathon

#5
1.69 MOhm = 1.69*10^6_Ohm og ikke 1690_Ohm!

Svar #11
29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)

I know, svaret er 10,01MOhm :)
Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2006 af mathon

Yes! God weekend!

Svar #13
29. september 2006 af Arkanoid (Slettet)

I lige måde... nu hvor jeg endelig kan holde weekend :)

Skriv et svar til: Indre resistans i et voltmeter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.