Matematik

Ligning

29. september 2006 af LiL-H (Slettet)
Jeg kan simpelthen ikke løse denne ligning. Jeg ved svaret giver x=11, men jeg kan bare ikke få det til at passe..

5 - 3x-3/2 + 10 = 2y - 2y

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2006 af mathon

5 - 3x-3/2 + 10 = 2y - 2y

13+1/2-3x=0

3x=27/2.......

Svar #2
29. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Hvor får du 1/2 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#2:

Mathon har ramt rigtige resultat, hvis ligningen står som den gør i #0.

Men hvis resultatet skal give x=11, er du nød til at hjælpe os, med at sætte nogle parenteser. Så kan vi jo se hvor brøken går til - og hvad der er tæller og nævner.)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Mon ikke ligningen skal stå som nedenstående?

5 - (3x-3)/2 + 10 = 2y - 2y

Start med at isolere x'erne på den ene side, og så "talene" på den anden side. Prøv selv. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hint:

5 - (3x-3)/2 + 10 = 2y - 2y
<=>
5 - (3x-3)/2 + 10 = 0
<=>
5 - 3x/2 - 1,5 + 10 = 0
......

Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2006 af -Zeta- (Slettet)

#6. Grr. Fejl i #5.

Svar #7
29. september 2006 af LiL-H (Slettet)

5 - (3x-3)/2 + 10 = 2y - 2y

5 - (3x-3)/2 + 10 - 10 = 2y - 2y - 10

5 - (3x-3)/2 = - 10

(5 - (3x-3)/2) * 2 = - 10 * 2

10 - 3x-3 = - 20

- 3x + 7 = - 20

- 3x + 7 - 7 = - 20 - 7

- 3x = - 27

x = 9

Ja, det er sådan jeg får det til 9 :S
- Hvad gør jeg forkert??



Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2006 af mathon

5 - (3x-3)/2) * 2 = - 10 * 2

10 - 3x-3 = - 20 forkert hævet minusparentes

Svar #9
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Det ikke en minus parentes. Jeg vil bare gange med 2 for at få den væk.. Ved ellers ikke hvordan jeg skal skrive det op..

Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2006 af mathon

...(5 - (3x-3)/2) * 2 = - 10 * 2

10 - (3x-3) = -20

10 - 3x + 3 = -20

linje 5 i #7 er FORKERT!

Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2006 af kraka (Slettet)

#9 vil du ikke prøve at skrive ligningen op én gang til, med paranteser så det passer. Kan være det hjælper på det.


Svar #12
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Jamen i opgaven er der ingen parenteser.. Det er bare en hjælp til jer.. Kig her--> http://www.lectio.dk/lectio/71/dokumenter.aspx?type=download&dokumentid=1441127522

Opgave 5.3 !!

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. september 2006 af kraka (Slettet)

Du havde skrevet paranteserne forkert i opgaven (eller udeladt paranteser):

5-((3x-3)/2)+10=2y-2y

5-((3x-3)/2)+10=0

5-(1/2)(3x-3)+10=0

5-(3/2)x+(3/2)+10=0

5+(3/2)+10=(3/2)x

16,5=(3/2)x

(16,5)*2=3x

33=3x

x=11

Svar #14
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Det eneste jeg ikke forstår nu, er hvor du får 1/2 fra..

I må altså undskylde, at jeg stiller så mange spørgsmål, men jeg vil bare rigtig gerne lære det til næste gang.

Brugbart svar (0)

Svar #15
30. september 2006 af kraka (Slettet)

At dividere med 2 er det samme som at gange med 1/2

Svar #16
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Ej, det havde jeg slet ikke tænkt på (:
.. Nu står det hele klart.. Jeg takker mange gange for hjælpen.

Forresten, vil du være sød at hjælpe mig med én opgave til?

#12 .. Opgave 4,6
- Ved ikke hvordan man reducerer den.

Brugbart svar (0)

Svar #17
30. september 2006 af kraka (Slettet)

hint: Du skal have lavet en fælles nævner.

Prøv selv herfra, ellers skriv igen

Svar #18
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

2x/4y + -5x/8y

Jeg kan jo få 2 forskellige svar ved at gange den første brøks nævner og tæller med 2, så der står: 4x/8y + -5x/8y = -1x

Eller didivere den anden brøks nævner og tæller med 2, så der står:
2x/4y + -2,5x/4y = -0,5

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. september 2006 af kraka (Slettet)

hvordan pokker får du -1x? Du kan ikke bare slette y'erne fra dit stykke jo..

Svar #20
30. september 2006 af LiL-H (Slettet)

Jamen + - bliver til -

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.