Matematik
Reducering af brøker
30. september 2006 af
Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa sidder med er regnestykke med reducering af brøker og er virkelig blank..
stykket lyder:
3a 2a
k= -- + ---
2b 2b+1
ifølge facitlisten skulle stykket blive:
10ab+3a
k= -------
2b(2b+1)
har ingen ide om hvordan dælen man får det til det, så kunne godt bruge en forklaring
stykket lyder:
3a 2a
k= -- + ---
2b 2b+1
ifølge facitlisten skulle stykket blive:
10ab+3a
k= -------
2b(2b+1)
har ingen ide om hvordan dælen man får det til det, så kunne godt bruge en forklaring
Svar #1
30. september 2006 af McMaster (Slettet)
Hvis du sætter på fælles brøkstreg, skal leddenes tæller ganges med det andet leds nævner.
Så der står 3a(2b+1)+2a2b i tælleren og 2b(2b+1) i nævneren.
Prøv at regn tælleren igennem.
Så der står 3a(2b+1)+2a2b i tælleren og 2b(2b+1) i nævneren.
Prøv at regn tælleren igennem.
Svar #2
30. september 2006 af mathon
3a/(2b) + 2a/(2b+1)
brøker kan jo forlænges så de får fællesnævner, så de kan komme på "fælles brøkstreg"
...dæmrer der noget?
brøker kan jo forlænges så de får fællesnævner, så de kan komme på "fælles brøkstreg"
...dæmrer der noget?
Svar #4
17. februar 2008 af Emiliek1 (Slettet)
jeg har også et spørgsmål.
Denne brøk skal reduceres:
5x^3-25x^2y / 3x^2-15xy
fatter ikke brøker
Denne brøk skal reduceres:
5x^3-25x^2y / 3x^2-15xy
fatter ikke brøker
Skriv et svar til: Reducering af brøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
