Fysik
Hvor hurtigt går det?
30. september 2006 af
ma_thilde (Slettet)
Hej,
Denne opgave driller mig lidt (meget)
Et menneske kan arbejde med effekten 200 W.
a) Hvor hurtigt kan man løfte en byrde med massen 12 kg.
b) Hvor hurtigt kan man gå en etage op ad en etage?
Findes der nogle formler til, at beregne overstående?
På forhånd mange tak
Mathilde
Denne opgave driller mig lidt (meget)
Et menneske kan arbejde med effekten 200 W.
a) Hvor hurtigt kan man løfte en byrde med massen 12 kg.
b) Hvor hurtigt kan man gå en etage op ad en etage?
Findes der nogle formler til, at beregne overstående?
På forhånd mange tak
Mathilde
Svar #1
01. oktober 2006 af ma_thilde (Slettet)
Er det SLET INGEN der kan hjælpe mig med denne opgave?
Kom on, jeg kan slet ikke fatte en disse af den...
Mathilde
Kom on, jeg kan slet ikke fatte en disse af den...
Mathilde
Svar #2
01. oktober 2006 af Darwin (Slettet)
Effekt = arbejde / tid
Arbejde = S F dx = ..... kraft * afstand
....Idet v = dx/dt: Effekt = kraft * hastighed.
Skal du løfte en masse M må du nødvendigvis skulle trække med F >= Mg.
Arbejde = S F dx = ..... kraft * afstand
....Idet v = dx/dt: Effekt = kraft * hastighed.
Skal du løfte en masse M må du nødvendigvis skulle trække med F >= Mg.
Svar #3
01. oktober 2006 af mathon
3(xoo+h)^3 – 4(xoo+h)^2 + 2(xoo+h) + 2
3xo^3 - 4xo^2 + 2xo + 2
effekt = kraft*hastighed
P=F*v
eller
v = P/F
hvis der er tale om byrder Jordnært i tyngdefeltet bliver F = T = m*g,
hvoraf
v = P/(m*g)
eller
v = 200_W/(m*9.82_m/s^2)
1)
v = 200_W/(12_kg*9.82_m/s^2) = ca. 1.7_m/s
2)
...afhængigt af ”hvad man vejer”:
hvis det nu er dig selv – og nu skal jeg jo passe PÅ!
...hvis jeg nu frækt antager din - ellers hemmelige – vægt til 60_kg. Er det for meget, så er det din veninde, vi regner på.
v = 200_W/(60_kg*9.82_m/s^2) = ca. 0.34_m/s
3xo^3 - 4xo^2 + 2xo + 2
effekt = kraft*hastighed
P=F*v
eller
v = P/F
hvis der er tale om byrder Jordnært i tyngdefeltet bliver F = T = m*g,
hvoraf
v = P/(m*g)
eller
v = 200_W/(m*9.82_m/s^2)
1)
v = 200_W/(12_kg*9.82_m/s^2) = ca. 1.7_m/s
2)
...afhængigt af ”hvad man vejer”:
hvis det nu er dig selv – og nu skal jeg jo passe PÅ!
...hvis jeg nu frækt antager din - ellers hemmelige – vægt til 60_kg. Er det for meget, så er det din veninde, vi regner på.
v = 200_W/(60_kg*9.82_m/s^2) = ca. 0.34_m/s
Skriv et svar til: Hvor hurtigt går det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
