Kemi
Øvre - nedre brændværdier - Haster
03. oktober 2006 af
hackerjohn (Slettet)
Hej.
a)
CH4(g) + 2 O2(g) --> CO2(g)+ 2 H2O (g)
fås entalpien til at være -802,9kJ
(deltaH(CO2) + deltaH(H20(g)))-(deltaH(CH4)+2*deltaH(02)
<-->
((-393,51+2*(-241,82))-((-74,25)+2*0) = -802,9kJ
b)
CH4(g) + 2 O2(g) --> CO2(g)+ 2 H2O(l)
fås entalpien til at være -890,92kJ
(deltaH(CO2) + deltaH(H20(l)))-(deltaH(CH4)+2*deltaH(02)
<-->
((-393,51+2*(-285,83))-((-74,25)+2*0) = -890,92kJ
c)
H2O(l)-->H2O(g) a)
deltaH(H2O(g))-deltaH(H2O(l)
-241,82-(-285,83)= 144,01kJ
Og nu kommer det jeg ikke kan finde ud af:
d) Beregn på grundlag af resultaterne i a) og b) den øvre og nedre brændværdi for methan med enheden MJ/kg
nogle der kan hjælpe mig på vej??
a)
CH4(g) + 2 O2(g) --> CO2(g)+ 2 H2O (g)
fås entalpien til at være -802,9kJ
(deltaH(CO2) + deltaH(H20(g)))-(deltaH(CH4)+2*deltaH(02)
<-->
((-393,51+2*(-241,82))-((-74,25)+2*0) = -802,9kJ
b)
CH4(g) + 2 O2(g) --> CO2(g)+ 2 H2O(l)
fås entalpien til at være -890,92kJ
(deltaH(CO2) + deltaH(H20(l)))-(deltaH(CH4)+2*deltaH(02)
<-->
((-393,51+2*(-285,83))-((-74,25)+2*0) = -890,92kJ
c)
H2O(l)-->H2O(g) a)
deltaH(H2O(g))-deltaH(H2O(l)
-241,82-(-285,83)= 144,01kJ
Og nu kommer det jeg ikke kan finde ud af:
d) Beregn på grundlag af resultaterne i a) og b) den øvre og nedre brændværdi for methan med enheden MJ/kg
nogle der kan hjælpe mig på vej??
Skriv et svar til: Øvre - nedre brændværdier - Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
