Fysik
densitets opgaver, spektrum
04. oktober 2006 af
vans (Slettet)
hej
skal aflevere det her i morgen og kan virkelig ikke finde ud af, er der nogle der kan hjælpe mig??
2) der er to forskellige kasser af tyndetræplader med låg, den ene har målene 2m*2m*6m den anden 3m*3m*3m
- hvilken af kasserne er der brugt mest træ til at lave?
-hvilken af kasserne kan indeholde flest pinocchiokugler ?
- hvilken af de tomme kasser er tungest?
- hvilken af kasserne vil du mene er størst? hvorfor?
13) jordens densitet:
tilnærmelsesvis er jorden en kugle med radius 6371 km og med en masse på 5,976*10^24 kg
- hvad er jordens gennemsnitlige densitet?
jorden er bygget af en fast indre kerne, og uden om en ydre flydende kerne, overnpå er der den faste kappe vi går på.
denne kappes gennemsnitlige densitet er 3,5*10^3 kg/m^3
- beregn kernens gennemsnitlige densitet og kommentér resultatet
7) en vandmængde opvarmes med en ting der har effekt 350 W, vandet opvarmes til kogepunktet og kræves energien 400 kJ. det tager 28 minutter. hvor stor er tingens nyttevirkning??
skal aflevere det her i morgen og kan virkelig ikke finde ud af, er der nogle der kan hjælpe mig??
2) der er to forskellige kasser af tyndetræplader med låg, den ene har målene 2m*2m*6m den anden 3m*3m*3m
- hvilken af kasserne er der brugt mest træ til at lave?
-hvilken af kasserne kan indeholde flest pinocchiokugler ?
- hvilken af de tomme kasser er tungest?
- hvilken af kasserne vil du mene er størst? hvorfor?
13) jordens densitet:
tilnærmelsesvis er jorden en kugle med radius 6371 km og med en masse på 5,976*10^24 kg
- hvad er jordens gennemsnitlige densitet?
jorden er bygget af en fast indre kerne, og uden om en ydre flydende kerne, overnpå er der den faste kappe vi går på.
denne kappes gennemsnitlige densitet er 3,5*10^3 kg/m^3
- beregn kernens gennemsnitlige densitet og kommentér resultatet
7) en vandmængde opvarmes med en ting der har effekt 350 W, vandet opvarmes til kogepunktet og kræves energien 400 kJ. det tager 28 minutter. hvor stor er tingens nyttevirkning??
Svar #2
04. oktober 2006 af KickAzz (Slettet)
2)
- hvilken af kasserne er der brugt mest træ til at lave?
Bestem overfladearealet af de to kasser og sammenlign disse.
-hvilken af kasserne kan indeholde flest pinocchiokugler ?
Bestem kassernes voluminer og sammenlign.
- hvilken af de tomme kasser er tungest?
Kassen hvortil der er benyttet mest træ er tungest.
Kassen med det største overfladeareal.
- hvilken af kasserne vil du mene er størst? hvorfor?
Et åndssvagt spørgsmål. En kasse må betragtes som værende størst, hvis dets volumen er størst. I denne opgave er kassen med det største overfladeareal ikke den med det største volumen!
13) jordens densitet:
tilnærmelsesvis er jorden en kugle med radius 6371 km og med en masse på 5,976*10^24 kg
- hvad er jordens gennemsnitlige densitet?
Densiteten bestemmes af følgende formel:
p = m/V
Jordens volumen bestemmes af formlen for en kugles volumen:
4/3 * pi * r^3
Herefter kan jordens gennemsnitlige densitet beregnes:
p = (5,976*10^24 kg )/(4/3 * pi * r^3)
- hvilken af kasserne er der brugt mest træ til at lave?
Bestem overfladearealet af de to kasser og sammenlign disse.
-hvilken af kasserne kan indeholde flest pinocchiokugler ?
Bestem kassernes voluminer og sammenlign.
- hvilken af de tomme kasser er tungest?
Kassen hvortil der er benyttet mest træ er tungest.
Kassen med det største overfladeareal.
- hvilken af kasserne vil du mene er størst? hvorfor?
Et åndssvagt spørgsmål. En kasse må betragtes som værende størst, hvis dets volumen er størst. I denne opgave er kassen med det største overfladeareal ikke den med det største volumen!
13) jordens densitet:
tilnærmelsesvis er jorden en kugle med radius 6371 km og med en masse på 5,976*10^24 kg
- hvad er jordens gennemsnitlige densitet?
Densiteten bestemmes af følgende formel:
p = m/V
Jordens volumen bestemmes af formlen for en kugles volumen:
4/3 * pi * r^3
Herefter kan jordens gennemsnitlige densitet beregnes:
p = (5,976*10^24 kg )/(4/3 * pi * r^3)
Svar #3
04. oktober 2006 af KickAzz (Slettet)
Husk i øvrigt at omregne jordens radius til meter - ellers passer de typiske enheder ikke.
Resultatet skulle gerne give ca. 5517 kg/m^3.
Resultatet skulle gerne give ca. 5517 kg/m^3.
Skriv et svar til: densitets opgaver, spektrum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
