Matematik

opgave

05. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)
endnu en opgave jeg ikke kan løse ;)

man skal løse ligningerne.

1) 3,5 * 3,5^x = 280,7
2) 2^3x-1 = 200
3) 4^3x = 776

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

Hint: Logaritmer!

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2006 af mathon

så, så! Den der kæmper med sagerne lærer.

1)
3.5 * 3.5^x = 280.7, divider på begge sider med 3.5

3.5^x = (280.7/3.5) tag den naturlige logaritme på begge sider

ln(3.5^x) = ln(280.7/3.5) ...(ln(a^n)=n*ln(a))

x*ln(3.5) = ln(280.7/3.5) divider på begge sider med ln(3.5)

x = ln(280.7/3.5)/ln(3.5)








Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#2 Det var nu ikk ondt ment:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2006 af PinQoo (Slettet)

vidst en lille fejl der når du dividere med 3,5 på begge sidder skal det da gøres ved alle led, så der kommer til at stå:
1^x = (280.7/3.5) tag den naturlige logaritme på begge sider

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2006 af dnadan (Slettet)

#4 Der er skam ikke en fejl... Lig mærke til at der står gange imellem dem:) Hermed er det altså rigtigt, som mathon har gjort

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2006 af mathon

#4

3.5 * 3.5^x er kun ET led (det er + og - der afgrænser led!)

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2006 af mathon

#3

det var tekst til #0

Svar #8
05. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

heh ok mange tak, tror godt jeg kan finde ud af det nu!

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2006 af lany (Slettet)

#4: 3,5^x/3,5 giver IKKE 1^x.

Brugbart svar (0)

Svar #10
06. oktober 2006 af mathon

2) 2^3x-1 = 200

2^3x = 201 --> (tag den naturlige logaritme på begge sider)

ln(2^3x) = ln(201)

3x*ln(2) = ln(201) --> (divider med (3ln(2) på begge sider)

x = ln(201)/(3ln(2)


Svar #11
08. oktober 2006 af Chokolade-expert (Slettet)

#10
Er det ikke en fejl.
når man regner det ud giver det ikke 200 ?

Skriv et svar til: opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.