Matematik
eksponentiel funktion
08. oktober 2006 af
uhanse (Slettet)
Hej
Jeg er kørt fast her. Håber at der er nogen der kan hjælpe mig. Opgaven lyder på:
En eksponentilt aftagende funktion går igennem punktet (3;52) og halveringskonstanten for funktionen er 25,7
Hvordan kan jeg her finde regneforskriften. Jeg ved at jeg skal finde konstanten a og b, men med et punkt ????
PÅ forhånd tak
Jeg er kørt fast her. Håber at der er nogen der kan hjælpe mig. Opgaven lyder på:
En eksponentilt aftagende funktion går igennem punktet (3;52) og halveringskonstanten for funktionen er 25,7
Hvordan kan jeg her finde regneforskriften. Jeg ved at jeg skal finde konstanten a og b, men med et punkt ????
PÅ forhånd tak
Svar #1
08. oktober 2006 af mathon
y = b*a^x
ved brug af halveringskonstanten:
1/2b = b*a^25.7
a^25.7 = 1/2
a = (1/2)^(1/25.7)
a=0.97339
grafen skal gå gennem (3;52),
hvoraf
52 = b*0.97339^3.....
ved brug af halveringskonstanten:
1/2b = b*a^25.7
a^25.7 = 1/2
a = (1/2)^(1/25.7)
a=0.97339
grafen skal gå gennem (3;52),
hvoraf
52 = b*0.97339^3.....
Svar #2
08. oktober 2006 af uhanse (Slettet)
hej
Mange tak for hjælpen. Nogen gange stirre jeg mig blind
Mange tak for hjælpen. Nogen gange stirre jeg mig blind
Skriv et svar til: eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
