Matematik
eksponentielt aftagende funktion
10. oktober 2006 af
M-E (Slettet)
hey alle..
jeg er sproglig og forstår ca intet af matematik.. hvordan isolere jeg x når funktionsforskriften er
f(x) = b*a^x
venlig hilsen
jeg er sproglig og forstår ca intet af matematik.. hvordan isolere jeg x når funktionsforskriften er
f(x) = b*a^x
venlig hilsen
Svar #1
10. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Ved brug af logaritmeregneregler. Der gælder, at
f(x) = b*a^x =>
f(x)/b = a^x =>
log(f(x)/b) = log(a^x) =>
log(f(x)/b) = x*log(a) =>
x = log(f(x)/b)/log(a)
Ved brug af logaritmeregneregler. Der gælder, at
f(x) = b*a^x =>
f(x)/b = a^x =>
log(f(x)/b) = log(a^x) =>
log(f(x)/b) = x*log(a) =>
x = log(f(x)/b)/log(a)
Skriv et svar til: eksponentielt aftagende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
