Fysik
Fysik hjælp søges igen (fotoner)
10. oktober 2006 af
Mahinth (Slettet)
JEg har lige fået en opgave der lyder
en laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633 nm. det sker ved en overgang i neonatomet frra en tilstand a til b
energiforskel mellem tilstand a og b = 1,96 eV
laseren udsender lys med effekten 0,70 mW
hvor mange fotoner udsender laseren pr.sekund?
nogle der kan hjælpe med den opgave..
en laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633 nm. det sker ved en overgang i neonatomet frra en tilstand a til b
energiforskel mellem tilstand a og b = 1,96 eV
laseren udsender lys med effekten 0,70 mW
hvor mange fotoner udsender laseren pr.sekund?
nogle der kan hjælpe med den opgave..
Svar #2
10. oktober 2006 af QaZZaQ
Hvert foton som udsendes af laseren har en energi på 1.96eV svarende til hvor mange joule?
Samlet set har laseren en effekt på 0.7mW dvs. 0.7mJoule pr.sek.
Hvor mange fotoner skal der til for at 'lave' 0.7mJoule?
1.96eV= 1.602*10^-19 J/eV * 1.96eV = 3.14*10^-19 J
0.7mJ /3.14*10^-19 = 4.37*10^15 stk
Samlet set har laseren en effekt på 0.7mW dvs. 0.7mJoule pr.sek.
Hvor mange fotoner skal der til for at 'lave' 0.7mJoule?
1.96eV= 1.602*10^-19 J/eV * 1.96eV = 3.14*10^-19 J
0.7mJ /3.14*10^-19 = 4.37*10^15 stk
Skriv et svar til: Fysik hjælp søges igen (fotoner)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
