Matematik

hvordan beregner jeg dette.???

21. februar 2004 af Alica (Slettet)
Hvordan beregner man en ligning der ser således ud:

(log(x))^2-log(x)-6 = 0 ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2004 af riquelme (Slettet)

substituer t=log(x) så du får en andengradsligning i t=log(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2004 af Niels (Slettet)

Kan du se det hvis jeg siger at

log(x))^2-log(x)-6 = 0
er det samme som
e^(log(x))^2-log(x)-6)=e^0

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2004 af Niels (Slettet)

Tror jeg fik lidt for meget og drikke + lidt for lidt søvn:)
Hold dig til ruquelme's forslag. Mit forslag tror jeg du brækker benet på rimeligt hurtigt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2004 af proffessor (Slettet)

sæt x=e^t dette giver følgende t^2-t-6=0 så finder du t og derefter x

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2004 af Niels (Slettet)

Til professor, har du ikke glemt ligesom jeg at den omvendte funktion til log ikke er e^x men 10^x

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2004 af Ernst (Slettet)

Riguelme's metode er lettest, hold dig til den.

Svar #7
22. februar 2004 af Alica (Slettet)

he he tak for alle jeres forslag:) det hjalp lidt på problemet:)

Svar #8
22. februar 2004 af Alica (Slettet)

Menvil detså sige at den foreløbige ligning kommer til at se sådan ud:

(t^2)-t-6 = 0 ????


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2004 af Niels (Slettet)

ja, det gør den. Så skal du bare løse den og så "substituere tilbage" og finde x ved at udnytte du har sagt
log(x)=t hvor t er de tal du har fundet.

Svar #10
22. februar 2004 af Alica (Slettet)

jeg har fundet to løsninger, 6 og -2

Ska jeg så tag' log af de to tal???

og er det så resultatet??

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2004 af proffessor (Slettet)

hvis du indsætter 6 i din ligning så for du 6^2-6-6=36-6-6=24 så du har lavet en regne fejl når du har fundet de rigtige løsninger ja så ved du at log(x)=-2 => x=10^(-2) hvis det er log dvs ti tals logaritmen du bruger. Du skal altid lave kontrol at dine løsninger ved at indsætte dem i den oprindelige ligning og selvfølgelig også i den 2 gradsligning du har løst

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2004 af proffessor (Slettet)

Du burde vide at du ikke skal tage log af de tal du finder man kan ikke tage log af et negativt tal

Svar #13
22. februar 2004 af Alica (Slettet)

hmm,kan du så ikke fortælle mig hvor jeg har lavet fejlen, eller om det er helt forkert det jeg gør:

(t^2)-t-6 = 0 =>

t = (-(-1)+-(kvadratrod)25)/2*1 =>

t = (1+-5)/2 =>

t=6 og t=-2


Svar #14
22. februar 2004 af Alica (Slettet)

nej d r jo rigtig nok, men hva ska jeg så me de to løsninger???

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. februar 2004 af proffessor (Slettet)

t = (1+-5)/2 =>
her regner du total forkert
t=3 og t=-2
log(x1)=3 og log(x2)=-2 nu skal du blot finde x1 og x2

Svar #16
22. februar 2004 af Alica (Slettet)

hvad er x1 og x2? Og hvodan finder jeg dem?

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. februar 2004 af proffessor (Slettet)

t1 = (1+5)/2 og t2 = (1-5)/2 =>
t1=3 og t2=-2
log(x1)=3 og log(x2)=-2 nu skal du blot finde x1 og x2
dette er en mere korrekt måde at skrive det på hvordan du finder x1 og x2 er alt for oplagt til dette for du ingen hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. februar 2004 af ababab (Slettet)

Du har jo fundet x... men i starten substitueret du, derfor substituer du tilbage: log(x)=3 <=> e^log(x)=e^3...
Hvis du ikke forstår, så skriv endelig...
c",)

Brugbart svar (0)

Svar #19
22. februar 2004 af erdos (Slettet)

#18 ----> Nej nej nej...

Den omvendte til log(x) er 10^x. e^x er den omvendte til den naturlige logaritme og altså ikke til titalslogaritmen...

Det er da utrolig så mange, der har rodet rundt i dette i denne tråd!

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. februar 2004 af 404error (Slettet)

#19: Der er skam ikke noget i vejen for at skrive log. Normalt er det underforstået, hvilken logaritme, der er tale om.

Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.