Matematik

Løsning af førstegradsligning

12. oktober 2006 af superwoman8 (Slettet)
Denne ligning skal løses

2(x-2)=3x-(x-3)
Jeg får løssningen til x=1 men det kan ikke passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Skriv dine mellemregninger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Jeg har ikke længere tid til hjælpe, men svaret er at der ikke er nogen løsning til ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2006 af mester44 (Slettet)

2(x-2)=3x-(x-3)
2x-4=3x-x+3 så lægger jeg 4 til på begge sider
og trækker 3x fra og lægger lx til

x=7 og hvis du gør prøve og sætter 7 ind på x's plads
får du 2(7-2)= 2gange 7 -(7-3)
14-4=14-4

altså er den rigtig
håber du kan bruge svaret

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3: Forkert.

2(x-2)=3x-(x-3)
<=>
2x-4 = 3x-x+3
<=>
2x-3x+x=4+3
<=>
0x=4+3
<=>
0=7

....ingen løsning

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#3: Iøvrigt:

2(x-2)=3x-(x-3) ...indsættes 7:
<=>
2(7-2)=3*7-(7-3)
<=>
14-4=21-4
<=>
10=17 :-)

Skriv et svar til: Løsning af førstegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.