Matematik
Lignings fejl?
13. oktober 2006 af
godfy (Slettet)
Jeg har regnet denne ligning
x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
x(1) + a+2x(2) + x(3) + x(5) = 0
x(1) + 2x(2) + a+2x(3) + a = 1
MEN nu har jeg fundet ud af at jeg har levet en fejl, da ligningen hed
x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
x(1) + (a+2)x(2) + x(3) + x(5) = 0
x(1) + 2x(2) + (a+2)x(3) + a = 1
Ka jeg stadig bruge mine resultater??? hvad gør jeg, er på bar bund?
x(1) x(2) x(3) x(4) x(5) a
1 2 1 1 0 0 | 0
1 2 1 0 1 1 | 0
1 2 2 0 0 1 | 1
1 2 1 1 0 0 | 0
0 0 0 -1 1 1 | 0 L2 - L1
0 0 1 -1 0 1 | 1 L3 - L1
1 2 1 1 0 0 | 0
0 0 0 -1 1 1 | 0
0 0 1 0 -1 0 | 1 L3 - L2
x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
- x(4) + x(5) = 0
x(3) - x(5) = 1
==> x(3) = x(5) + 1
x(5) = x(4) - a
x(4) = x(5) + a
so x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
==> x(1) + 2x(2) + (x(5) + 1) + (x(5) + a) = 0
==> x(1) + 2x(2) + 2x(5) + 1 + a
==> 2x(5) = - ( x(1) + 2x(2) + a +1 )
==> x(5) = - ( x(1) + 2x(2) + a +1 ) / 2
x(3) = x(5) + 1
==> x(3) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + 1
==> x(3) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + 2/2
==> x(3) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 - 2 ) / 2)
==> x(3) = - ( x(1) + 2x(2) + a - 1 ) / 2
x(4) = x(5) + a
==> x(4) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + a
==> x(4) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + 2a/2
==> x(4) = (- x(1) - 2x(2) + 2a - a - 1 ) / 2
==> x(4) = (- x(1) - 2x(2) + a - 1 ) / 2
{x(1) € R ; x(2) € R ; a € R ; x(5) = - ( x(1) + 2x(2) + a +1 ) / 2 ; x(3) = - ( x(1) + 2x(2) + a - 1 ) / 2 ; x(4) = (- x(1) - 2x(2) + a - 1 ) / 2 }
x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
x(1) + a+2x(2) + x(3) + x(5) = 0
x(1) + 2x(2) + a+2x(3) + a = 1
MEN nu har jeg fundet ud af at jeg har levet en fejl, da ligningen hed
x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
x(1) + (a+2)x(2) + x(3) + x(5) = 0
x(1) + 2x(2) + (a+2)x(3) + a = 1
Ka jeg stadig bruge mine resultater??? hvad gør jeg, er på bar bund?
x(1) x(2) x(3) x(4) x(5) a
1 2 1 1 0 0 | 0
1 2 1 0 1 1 | 0
1 2 2 0 0 1 | 1
1 2 1 1 0 0 | 0
0 0 0 -1 1 1 | 0 L2 - L1
0 0 1 -1 0 1 | 1 L3 - L1
1 2 1 1 0 0 | 0
0 0 0 -1 1 1 | 0
0 0 1 0 -1 0 | 1 L3 - L2
x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
- x(4) + x(5) = 0
x(3) - x(5) = 1
==> x(3) = x(5) + 1
x(5) = x(4) - a
x(4) = x(5) + a
so x(1) + 2x(2) + x(3) + x(4) = 0
==> x(1) + 2x(2) + (x(5) + 1) + (x(5) + a) = 0
==> x(1) + 2x(2) + 2x(5) + 1 + a
==> 2x(5) = - ( x(1) + 2x(2) + a +1 )
==> x(5) = - ( x(1) + 2x(2) + a +1 ) / 2
x(3) = x(5) + 1
==> x(3) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + 1
==> x(3) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + 2/2
==> x(3) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 - 2 ) / 2)
==> x(3) = - ( x(1) + 2x(2) + a - 1 ) / 2
x(4) = x(5) + a
==> x(4) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + a
==> x(4) = (- ( x(1) + 2x(2) + a + 1 ) / 2) + 2a/2
==> x(4) = (- x(1) - 2x(2) + 2a - a - 1 ) / 2
==> x(4) = (- x(1) - 2x(2) + a - 1 ) / 2
{x(1) € R ; x(2) € R ; a € R ; x(5) = - ( x(1) + 2x(2) + a +1 ) / 2 ; x(3) = - ( x(1) + 2x(2) + a - 1 ) / 2 ; x(4) = (- x(1) - 2x(2) + a - 1 ) / 2 }
Svar #1
13. oktober 2006 af Sentinox (Slettet)
Nej.
a er en del af koefficienten, og der er således forskellige løsninger for forskellige værdier af a.
//Sentinox
a er en del af koefficienten, og der er således forskellige løsninger for forskellige værdier af a.
//Sentinox
Skriv et svar til: Lignings fejl?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
