Matematik
Er min opgave rigtigt regnet?
16. oktober 2006 af
Zutte (Slettet)
x/8 + 2 = 3x-7/8 + 1/4
x/8 + 16/8 = 3x-7/8 + 2/8
så ganger jeg det hele med 8:
x + 16 = 3x-7 + 2
-2x = -21
2x = 21
x = 10,5
Hej, er det den rigtige løsning? Tak på forhånd.
x/8 + 16/8 = 3x-7/8 + 2/8
så ganger jeg det hele med 8:
x + 16 = 3x-7 + 2
-2x = -21
2x = 21
x = 10,5
Hej, er det den rigtige løsning? Tak på forhånd.
Svar #1
16. oktober 2006 af allan_sim
#0.
Hvis 3x-7 står i tælleren, så er det. Husk at sætte parenteser om tæller og nævner, når opskrivningen kan misforstås.
Hvis 3x-7 står i tælleren, så er det. Husk at sætte parenteser om tæller og nævner, når opskrivningen kan misforstås.
Svar #2
16. oktober 2006 af Zutte (Slettet)
Ja, det gør den. Mange tak. Jeg skal lige lære, hvordan jeg stiller det op herinde :) :)
Svar #3
16. oktober 2006 af muhboy (Slettet)
det er forkert.
Du har glemt at gange 3x med 8:
x/8 + 16/8 = 3x - 7/8 + 2/8
x + 16 = 24x - 7 + 2 ,alt ganget med 8
x - 24x = -7 + 2 - 16
-23x = -21
x = 21/23
Du har glemt at gange 3x med 8:
x/8 + 16/8 = 3x - 7/8 + 2/8
x + 16 = 24x - 7 + 2 ,alt ganget med 8
x - 24x = -7 + 2 - 16
-23x = -21
x = 21/23
Skriv et svar til: Er min opgave rigtigt regnet?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
