Matematik

3 ligninger

16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)
a)3*e^(2*x)=16 *e^(-x)
b)13*e^(8*x-2)=7*e^(7*x+3)
c)4*e^(5*x+4)=5*e^(2*x+1)

Jeg håber at der er nogle der vil hjælpe mig på forhånd
tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2006 af mathon

a)3*e^(2*x)=16 *e^(-x)

e^(2*x)/e^(-x) = 16/3

e^(2*x)*e^x = 16/3

e^(3*x) = 16/3 --> tag logaritmen på begge sider og regn færdig

Svar #2
16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)


please jeg har virkelig brug at nogle hjælper mig!

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)

Brug:
Potensregneregel: a^n/a^m = a^(n-m)
At exp og ln er hinandens omvendte: ln(exp(x)) = ln(e^x) = x

Jeg løser a) grundigt, så du kan bruge den som eksempel:
3·e^(2x) = 16·e^(-x)
<=> e^(2x)/e^(-x) = 16/3
<=> e^(2x-(-x)) = e^(3x) = 16/3
<=> ln(e^(3x)) = 3x = ln(16/3)
<=> x = ln(16/3)/3

Svar #4
16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

a)x=ln(16/3)/3
Tak Mathon , kan du også hjælpe mig med de andre ligninger?

Svar #5
16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

b)13*e^(8*x-2)=7*e^(7*x+3)
e^(8*x-2)/e^(7*x+3)=7/13

hjælp jeg ved ikke hvordan jeg skal fortsætte!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2006 af Benjamin. (Slettet)

#5 Brug potensregneregelen fra #3.
e^(8x-2)/e^(7x+3) = e^((8x-2)-(7x+3))

Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2006 af mathon

b)13*e^(8*x-2)=7*e^(7*x+3)

e^(8*x-2)/e^(7*x+3) = 7/13

brug #2's potensregel: a^n/a^m = a^(n-m)

e^[8*x-2-(7*x+3)] = 7/13

1) reducer potensen
2) ta' ln på begge sider
3) bestem x

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2006 af mathon

sorry!

brug #2's potensregel: a^n/a^m = a^(n-m)
skal naturligvis
være

brug #3's potensregel: a^n/a^m = a^(n-m)

Svar #9
16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

e^(1-5x)=ln(7/13)
x=ln(7/13)+5
er det rigtigt??

Svar #10
16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

b)x-5=ln(7/13)
x=ln(7/13)+5
er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #11
16. oktober 2006 af mathon

b)x-5=ln(7/13)
x=ln(7/13)+5
er det rigtigt??......JA!

Svar #12
16. oktober 2006 af dea_ferizaj (Slettet)

Jeg har løst dem , mange tak for hjælpen begge to:-)

Skriv et svar til: 3 ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.