Matematik
2 opgaver, som jeg ikke kan finde ud af.
16. oktober 2006 af
Zutte (Slettet)
Et tal ganges med 3, og derefter lægges der tre syvendedele af tallet til. Resultatet bliver 60. Hvilket tal er det?
Mit er forkert. Hvad gør jeg forkert?
3x + 3/7x = 60
21x/7 + 3/7x = 420/7
21x + 3x = 420
7x = 140
x = 20
Her er den anden opgave, jeg slet ikke kan finde ud af.
En mand, som er 30 år ældre end sin søn, vil om 8 år blive 4 gange så gammel som sønnen. Hvor gammel er hver af dem.
Måske...??
Faderens alder = y, sønnens = x
x + 30 = y
x + 8 = y4+8
Mit er forkert. Hvad gør jeg forkert?
3x + 3/7x = 60
21x/7 + 3/7x = 420/7
21x + 3x = 420
7x = 140
x = 20
Her er den anden opgave, jeg slet ikke kan finde ud af.
En mand, som er 30 år ældre end sin søn, vil om 8 år blive 4 gange så gammel som sønnen. Hvor gammel er hver af dem.
Måske...??
Faderens alder = y, sønnens = x
x + 30 = y
x + 8 = y4+8
Svar #1
16. oktober 2006 af mathon
3x + 3/7x = 60
21x/7 + 3/7x = 420/7
21x + 3x = 420
8x = 140
x = 17.5
21x/7 + 3/7x = 420/7
21x + 3x = 420
8x = 140
x = 17.5
Svar #3
16. oktober 2006 af Zutte (Slettet)
Hej, tak for hjælpen. Jeg er glad for at se, at jeg ikke ramte helt ved siden af i første opgave - kun en lille slåfejl.
Det ser dog anderledes ud med opgave nummer 2. Jeg forstår stadig den stadig væk ikke helt. Skal det ikke være en ligning med 2 ubekendte? Skal faderens og sønnens far ikke være x og y?
Tak.
Søren
Det ser dog anderledes ud med opgave nummer 2. Jeg forstår stadig den stadig væk ikke helt. Skal det ikke være en ligning med 2 ubekendte? Skal faderens og sønnens far ikke være x og y?
Tak.
Søren
Skriv et svar til: 2 opgaver, som jeg ikke kan finde ud af.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
