Matematik

Hjælp til små opgaver?

23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)
Hej allesammen.

Jeg har en bunke opgaver for, og et par af dem har jeg lidt svært ved at løse. Jeg har skrevet dem nedenunder og håber virkelig at der er nogen der gider hjælpe mig? For kan bare ikke komme videre.

1) Bestem det tal k, for hvilket det gælder, at f(x)=x^2+4x+k tangerer x-aksen.

Jeg ved slet ikke lige hvad der menes med det?

2) Isoler r i ligningen K = Ko(1+r)^n.

Det er som om jeg bare ikke kan få lige det tal isoleret.

3) For hvilke værdier af b har -2x^2+bx-2=0 netop en løsning?

Det ved jeg ikke hvordan keg kan regne ud?

Det ville bare være så rart hvis i gad at hjælp. På forhånd tusinde tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

ad 1) Grafen for f(x) tangerer x-aksen => Ligningen f(x) = 0 har én løsning. (Siger 'diskriminant' dig noget?)

ad 2) Opløft i 1/n på begge sider. Resten klarer du selv.

ad 3) En variant af opg. 1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2006 af Kiara (Slettet)

Hej..

kan ihvertfald lige hurtig give et bud på 2 og 3)

2.) K = Ko(1+r)^n => K/Ko = (1+r)^n => (K/Ko)^(1/n)=

1+r => r = 1 + (K/Ko)^(1/n)

3.) Der findes netop én løsning for ligningen, når diskrimenanten er lige med nul.

Så du stiller ligningen for diskrimanten op og sætter dine værdier ing og sætter lige med nul. Så finder du b - værdierne.

D = B^2 - 4*A*C


=> D = B^2 - 4 *(-2)*(-2) = 0

løses...


Svar #3
23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)

1) Ja diskriminant og alt det kender jeg til, men har bare aldrig hørt om en tangent i forhold til en andengradsligning. Men tak, tror det hjalp lidt.

2) Så mener du at n forsvinder på højre side eller hvad? forstår ikke lige.


Svar #4
23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)

Tusinde tak Kiara:)

Svar #5
23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)

Men så i opgave 3.

Der indsætter jeg værdier således,

d = b^2-4ac

0 = b^2-(4*2*-2)

0 = b^2-(-16)

Og så er der jo ingen løsning? For man kan ikke tage kvadratroden af et negativt tal? vel.. Altså for b^2 -(-16) vil jo blive b^2+16.. da -- = +..

Svar #6
23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)

Min fejl har trykket 2 istedet for -2:)

sorry

Svar #7
23. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)

Andre der vil forsøge at forklare opgave 1?

Eller give et eksempel?

Forstår det ikke:(

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2006 af sigmund (Slettet)

Du har en forskrift f(k,x), hvor k er en parameter, vi ønsker at bestemme. Grafen for denne skal så tangere x-aksen. Det gør den netop når f(k,x) = 0 har netop én løsning. Du skal derfor bestemme k, således at f(k,x) = 0 har netop én løsning. Det er her diskriminanten kommer ind i billedet.

Svar #9
24. oktober 2006 af cxe22xhe (Slettet)

Okay.. Altså så vha. d kan jeg jo beregne k, og d sætter jeg så til 0, da det er der man har en løsning.. Tror jeg har forstået det nu.. Tusinde tak..

Skriv et svar til: Hjælp til små opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.