Matematik
Matematik - polynomier
24. februar 2004 af
Maria17 (Slettet)
Jeg har problemer med denne opgave:
Polynomiet:
P(x)=x^4+ax^3-7x^2+bx+6
har rødderne 1 og 2.
Bestem a og b.
Lige et lille spørgsmål... kan et fjerdegradspolynom godt have, kun to rødder?
Mvh. Maria
Polynomiet:
P(x)=x^4+ax^3-7x^2+bx+6
har rødderne 1 og 2.
Bestem a og b.
Lige et lille spørgsmål... kan et fjerdegradspolynom godt have, kun to rødder?
Mvh. Maria
Svar #1
24. februar 2004 af girly (Slettet)
ja da det kan det godt!
x= både 1 og 2, så prøv at indsætte og lav om på ligningen, su ved jo at P(x)=0, så der skulle ikke være det store problem
x= både 1 og 2, så prøv at indsætte og lav om på ligningen, su ved jo at P(x)=0, så der skulle ikke være det store problem
Svar #2
24. februar 2004 af Maria17 (Slettet)
Skal jeg så sige:
P(1)=1^4+a*1^3-7*1^2+b*1+6
og
P(2)=2^4+a*2^3-7*2^2+b*2+6
og så isolere a og b i de to ligninger?
Eller hvad? Og hvad skal jeg så gøre bagefter?
P(1)=1^4+a*1^3-7*1^2+b*1+6
og
P(2)=2^4+a*2^3-7*2^2+b*2+6
og så isolere a og b i de to ligninger?
Eller hvad? Og hvad skal jeg så gøre bagefter?
Svar #3
24. februar 2004 af Brian (Slettet)
Ja, du skal gøre det du selv foreslår, det ender altså med to ligninger med to ubekendte. Og hvis der ikke er mere i opgaven, end det du skrev i straten, så er der ikke noget "bagefter", for når du har fundet a og b, så er du færdig :-)
Skriv et svar til: Matematik - polynomier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
