Matematik

Areal afgrænset af en funktion, tangent og linje.

26. oktober 2006 af tynor (Slettet)
hej, jeg har en graf, f(x)=1+(1/(x-1)), som med tangenten y=-x+4 og linjen x=5 afgrænser et område.. Hvordan skal jeg beregne det areal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2006 af john3 (Slettet)

Først og fremmest tegn situationen.

Du ved at x=5 er den ene grænse så er det bare at finde den anden grænse.

Svar #2
26. oktober 2006 af tynor (Slettet)

Hvordan gør jeg det? Ja Jeg har tegnet situationen..

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2006 af jacobberget (Slettet)

Nu har jeg ikke kigget nærmere på funktionerne, men ville mene at du skal gøre som følger:

Indtegn f(x) og tangenten på din grafregner, for at få skabt et overblik - tegn så en skitse af dette, på et stykke papir, og skravér det areal du skal finde (altså arealet som er afgrænset af grafen, tangenten og den lodrette streg x=5).

Herefter ser du på det rent logisk set, fx hvis tangenten ligger over f(x) skal du tage det bestemte integrale til tangenten, og trække det bestemte integrale til grafen fra. Grænserne skal være 5 og så det punkt hvor y=-x+4 er tangent til grafen; altså det punkt hvor de to funktioner skærer hinanden)

Håber at du kunne bruge det til noget :)

Svar #4
26. oktober 2006 af tynor (Slettet)

Er det det bestemte intergral af f(x)=1+(1/(x-1)) med grænserne 5 og en til som jeg ikke ved hvordan man findeR?

Svar #5
26. oktober 2006 af tynor (Slettet)

tangenten ligger under f(x). Så jeg skal finde skæringspunktet først, mellem grafen og tangenten, hvordan gør jeg det? Og hvordan finder jeg intergral af en lige linje? (tangenten)

Skriv et svar til: Areal afgrænset af en funktion, tangent og linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.