Matematik

4. gradligning

26. februar 2004 af TDP (Slettet)
Hej alle sammen, hvordan skal man løse så en 4 gradligning.

x^4+2x^3=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2004 af iB (Slettet)

x^4+2x^3 = x^3*(x+2) = 0

Hjalp det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2004 af erdos (Slettet)

Ellers kan du generelt ved 4. gradsligninger, hvis der indgår et led af 2. grad løse dem som en andengradsligning og så tage plus/minus kvadratroden af resultaterne...

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2004 af iB (Slettet)

#2
Kalle, du kan ikke løse
ax^4+bx^3+cx^2+dx+e=0
som du foreslog, så det du siger gælder ikke gennerelt (jeg tror faktisk ikke, at der findes en gennerel løsningsformel for 4. grad. Vist nok for 3. men den er temmelig komplisert, hvis jeg ikke husker fejl)

Trixet i skal bruge på gym, er at sætte Xernen uden for i en parantes...

Svar #4
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

Nej det hjalp egenligt ikke. Kan ikke se hvordan jeg skal komme videre med den.

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2004 af Sam

Nulreglen ...

x^3 = 0 og x+2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. februar 2004 af Fjolset (Slettet)

4. grad?!??! kan ikke engang fine ud af 2. grad - Go' fonøjelse

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2004 af Fjolset (Slettet)

Ka' heller ej stav'

Svar #8
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

IB x^4+2x^3=0
x^3(x+2)=0
Da produktet er nul i den sidste
ligning må løsningerne være x=0 V
x=-2

L={0;-2}

Ved ikke helt om det er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2004 af iB (Slettet)

Når du skal løse ligningen = 0, så skal du ikke ende med en løsningsmængde, men med specifikke tal! (0 og -2 er rigtige)

Svar #10
26. februar 2004 af TDP (Slettet)

Ohh okay, takker

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2004 af erdos (Slettet)

#3 ---> Det ved jeg skam godt, men læste lige igen, hvad jeg havde skrevet og vil da bestemt give dig ret i at "generelt" var forkert ordvalg...

Jeg mente ligninger af 4.grad, hvor der ikke indgår led af 3. og 1. grad, 2.grad.

F.eks. x^4+2x^2+4=0

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2004 af 404error (Slettet)

#3: Der findes generelle formler for rødderne i polynomier til og med 4. grad, men ikke for 5. grad og højere.

Skriv et svar til: 4. gradligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.