Matematik

Bestem rødderne i disse polynomier?

30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)
Ja, jeg skal bestemme rødderne i disse polynomier:

a= x^4+3x^3-4x^2

b= 4x^3-2x^2-12x

Jeg aner simpelthen ikke hvordan det gøres! Er der en der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

er a og b tal? eller viser de bare ligning a og ligning b?

Svar #2
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Nej, jeg har bare skrevet a og b for at dele dem op! a og b er IKKE en del af polynomiet, som jeg skal finde rødderne for!

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Du skal altså løse
0 = x^4+3x^3-4x^2

Prøv at overvej hvad der går igen i alle tre led.

Svar #4
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Ja, x går jo så igen! Jeg ved ikke hvordan det gøres, så kunne du ikke stille din løsning op?




Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2006 af Mahinth (Slettet)

har du en grafregner??

Svar #6
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Nej desværre, ellers ville det jo være lidt nemmere :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Ja x går igen, faktisk så går x^2 igen i alle led! Prøv at divider med x^2 på begge sider

Svar #8
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

#7 - På begge sider af hvad? Hvilket et af polynomierne snakker du om?

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

Jeg mener, at du skal dividere begge sider af din ligning med x^2

0 = x^4+3x^3-4x^2

0/x^2 = (x^4+3x^3-4x^2)/x^2

Svar #10
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, og hvad får jeg ud af det?

Svar #11
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Er der ikke en generel formel til at finde rødder i polynomier!?

Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

nej det er der ikke.
Prøv selv at skriv resultatet op efter du har divideret polynomiet

Svar #13
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Jamen jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal dividere x^2 ind i polynomiet! Jeg er mere vant til at gange ind!

?

Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

hmm ok,
prøv med noget simplere.
Hvad er x/x ?
Hvad er x^2/x^2 ?

Svar #15
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

x/x er vel x ?

Og x^2/x^2 er vel x^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #16
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

uhada, nej.

Du arh et tal x, som du dividerer med det samme tal x. Hvad nu hvis x=2, hvordan ser regnestykket så ud?

Svar #17
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Så x/x er altså 1 ?

Brugbart svar (0)

Svar #18
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

lige præcis. Ethvert tal divideret med sig selv er jo 1 (det skal du vide)

For at vende tilbage til problemet, husk at du kan dividere x^2 op i hvert led af polynomiet

0/x^2 = (x^4+3x^3-4x^2)/x^2
0/x^2 = x^4/x^2 + 3x^3/x^2 - 4x^2/x^2


Svar #19
30. oktober 2006 af ElectrcBoogie (Slettet)

Okay, så det bliver altså!

x^4/x^2 er vel x^2 ?

3x^3/x^2 ved jeg ikke lige hvad er?

-4x^2/x^2 er vel -4x^2 ?

Korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #20
30. oktober 2006 af Lurch (Slettet)

x^4/x^2 er vel x^2 ? YES!

3x^3/x^2 kan også skrives som
3*x*x^2/x^2

-4x^2/x^2 er vel -4x^2 ? nej
se det som -4*x^2/x^2

Hvad er x^2/x^2?

Forrige 1 2 3 Næste

Der er 42 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.