Matematik

Et spørgsmål ..

30. oktober 2006 af Einstein_15 (Slettet)
Hejsa

Sidder med en opgave, hvor jeg er lidt i tvivl:

opgave 1) f(x)= 4-0,68t+0,06t^2 hvis dm(f)= [0;5]. Funktionen kan udvides mod højre, så den får formen Dm(f)= [0,5[
Bestem den største værdi a kan antage og forklar hvorfor.

Mit bud: a(0,06)^2-(0,06*0,68)+4=2,1. Jeg har sat ligningen lig 2,1 da værdimængden er [4;2,1]. Jeg har regnet a til at være -516,4444. Er dette korrtekt?

Jeg takker på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2006 af iB (Slettet)

Hvad er a?

(og din variabel er t, ikke x, så det skal være f(t)!)

Svar #2
30. oktober 2006 af Einstein_15 (Slettet)

#1

Jeg har regnet a = -516,444. Er dette korrekt?

Nå ja...sevlfølgelig:) Det var en smutter

Svar #3
30. oktober 2006 af Einstein_15 (Slettet)

I ligningen er a 0,06..

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2006 af iB (Slettet)

Kan du ikke skrive lidt mere om hvordan du er kommet til a(0,06)^2-(0,06*0,68)+4=2,1 ?

Du er også nød til at give os hele opgaven. Hvad er fx grunden til at a ikke bare kan være 1 mil.?

Svar #5
30. oktober 2006 af Einstein_15 (Slettet)

#4

Ok iB, her får du hele mundfulden:

Et medikament indenholder 4 mg af et virksomt stof. kroppen nedbrydes stoffet og efter t timer er restmængden r(t) angivet ved: 4-0,68t+0,06t^2 hvor dm(t) er [0,5] og Vm(t) = [4;2,1].

Opgaven er: Funktionen kan udvides mod højre, så den får formen Dm(f)= [0,a[
Bestem den største værdi a kan antage og forklar hvorfor.

Mit bud er: at sætte t =a som jo var 0,06, og sætte hele ligningen lig med 2,1. f(t)= a(0,06)^2-(0,06*0,68)+4=2,1.

Forklaringen er, at restmængden, f(t), ikke kan stige i kroppen. Derfor skal vi holde os indefor den givet værdimængde..

Jeg håber at det er uddybet nok?




Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2006 af iB (Slettet)

#5

Næste gang, kan du så ikke skrive det første gang. Ingen har en chance for at hjælpe ud fra #0 specielt når du roder lidt rundt i det du skriver. Du roder også i #5. Hvis vi skal arbejde med r(t), så kald den for r(t). Ingen kan jo vide hvad pokker f(t) pludselig er for noget.

Når det så er sagt, så vil jeg sige du har lavet et eller andet gruligt galt i din udregning. Du siger du sætter t=a=0,06. Allerede der siger du jo, at du kender a!!???

Vær også opmærksom på, at Vm(r) er defineret ud fra r(t) og D(r). Derfor ændre Vm(r) sig når du ændre Dm(r), og derfor kan du ikke bruge Vm(r) til at bestemme Dm(r).

Hvis du ser lidt nærmere på din r(t), så kan regne ud at r(0)=4 og r(5)=2,1. Det passer også fint med Dm(r) og Vm(r). Regner du lidt flere punkter ud, og samtidig er opmærksom på, at r(t) jo er en parabel, som du vil se har sit toppunkt et sted til højre for t=5. Som du ganske rigtig forklare, så er det tale om et restprodukt, som vi godt kan antage ikke pludeslig kan begynde at stige igen. Derfor må den mindste værdi for hvilken r(t) gælder (dvs den søgte a) være den værdi af t, for hvilken r(t) vender. Om du så vælger at finde toppunktet ved at bruge formlen for toppunktet eller udregne r'(t)=0, må du selv bestemme.

Svar #7
30. oktober 2006 af Einstein_15 (Slettet)

det beklager jeg.. Jeg skal prøve at være mere præcis i fremtiden

Tak for hjælpen ellers

Skriv et svar til: Et spørgsmål ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.