Matematik

hjælp har svært

31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)
4a * b + 5a = 10ab

3 * a * 6 * b = 8 b + 3a

2 * m + 3 * m = 5m

hvordan er det lige

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Hvad skal du?
Er det reduceringer? Ligninger?

Svar #2
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

reducering

Svar #3
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

Kunne du hjælpe hr. Zeta

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Okay.

De to første er forkerte. Den sidste er rigtig.

1) 4a * b + 5a <=> 4ab + 5a (kan ikke reduceres yderligere)

2) 3 * a * 6 * b <=> 3a * 6b <=> 3*6*a*b <=> 18*a*b <=> 18ab

Sig til hvis der er noget nu ikke forstår?

Svar #5
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

hvad betyder det <=>

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2006 af Neo3000 (Slettet)

Ens betydende med

Svar #7
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

8 * x - 5 * x = 2
57 * y + 35y = 137y
3 * x + 2 * y = ?

Svar #8
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

ok hvad kunne man også skrive istedet for <=>

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

Her på Studieportalen betyder det 'linje-skift'. For at undgå for mange linjeskrift, har jeg bare indsat dette "biimplikations-tegn".

Biimplikations tegn betyder groft "er det samme som", og bør egentligt ikke bruges når her tales om reduceringer eller ligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2006 af Matkaj

Iøvrigt, da der ikke er tale om ligninger/uligheder, men blot ligheder så skal man altså bruge = og ikke <=>!

Svar #11
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

ok jeg er med..
Kunne du også lige tjekke #7 hr.

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

8 * x - 5 * x skal give 3x

57 * y + 35y skal give 92 y

3 * x + 2 * y skal give 3x + 2y (kan ikke reduceres yderligere)


Svar #13
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

2 ½ a + 7,3a = ?
+12 * x * y + 35 * y * x = ?
b + 26b - 15b = 12b
a * 4 * b + b * a * 2 = 3a +2b

Svar #14
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

ok kunne du også kigge på de sidste i 13 hr.

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2006 af -Zeta- (Slettet)

#13.
Vis udregningerne for dem du ikke har fundet et resultat til.
3'eren er rigtig.

#10.
Det er speciel Studieportalen-symbolik.

Brugbart svar (0)

Svar #16
31. oktober 2006 af Matkaj

Prøv nu lige selv, ellers lærer du jo ikke noget, vel!

1. Du har 2,5 a'er og lægger 7,3 a'er til. Hvor mange a'er har du så ialt?

Svar #17
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

2 ½ a + 7,3a = 9,8a ?

Brugbart svar (0)

Svar #18
31. oktober 2006 af Neo3000 (Slettet)

Ja nemlig

Brugbart svar (0)

Svar #19
31. oktober 2006 af Matkaj

YES SIR!

Svar #20
31. oktober 2006 af Rixer (Slettet)

hva med den her hr.

+12 * x * y + 35 * y * x = ?

Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.