Matematik

Find en formel for summen af serien

01. november 2006 af 10incher (Slettet)
n1 = 1x2
n2 = 2x3
n3 = 3x4
n4 = 4x5
n5 = 5x6
osv..

Find en formel for summen (Sn) af serien.

Synes godt nok det er lidt af en hjernevrider. Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af iB (Slettet)

Sn=SUM(n(n+1),n=1,n=uendelig)

Er det det du mener?

Svar #2
01. november 2006 af 10incher (Slettet)

Njaeh, jeg skal finde en formel hvor ved jeg kan sætte n ind (antal led) og derved finde summen.

fx, 1+2+3+4+5+6...+n= (n(n+1))/2

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af Matkaj

(1/3)n^3 + n^2+(2/3)n

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2006 af fixer (Slettet)

#3
Du erklærede dig ellers enig i, at man ikke blot skal give svaret, jvf.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=272432

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2006 af Matkaj

#4
Ja, men jeg har jo ikke sagt hvordan jeg har fundet formlen og jeg går ud fra at opgavestilleren kræver mere end blot et facit, specielt ved en opgavetype som denne.

Desuden kunne jeg ikke lade være i dette tilfælde :)


Svar #6
02. november 2006 af 10incher (Slettet)

Matkaj, det ville virkelig være dejligt hvis du kunne give nogen hints til hvordan du kom frem til den ligning! :)

Svar #7
03. november 2006 af 10incher (Slettet)

:(

Skriv et svar til: Find en formel for summen af serien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.