Matematik

V af en pyramide

01. november 2006 af hydrogen (Slettet)
Jeg skal udlede formlen for en pyramides volumen V = 1/3*h*a, hvor h = højde og a = arealet af basen (et kvadrat med sidelængden s).

Jeg skal sikkert bruge integralregning, men derudover er jeg ret lost.
Bare et lille skub i den rigtige retning, så jeg får en ide om det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2006 af Darwin (Slettet)

Lad basens areal være en funktion af højden (hint: smid pyramiden ind i (x,y,z) således at (h,0,0) (0,s/2,0) (0,-s/2,0) (0,0,s/2) og (0,0,-s/2). Find nu værdien af basen som funktion af x (s^2 når x=0, 0 når x=h)). Dernæst S (s(x))^2 dx mellem 0 og h.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2006 af mathon

...nu er det jo ikke SÅ ligetil af diskutere uden forklarende, illustrative tegninger,

du henvises
til
http://peecee.dk/?id=10089

God fornøjelse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2006 af mathon

#1

OK Darwin - havde ikke set dit indlæg, da scanning ta'r sin tid!

Svar #4
02. november 2006 af hydrogen (Slettet)

Vi har ikke haft om koordinatsystem med tre akser, men jeg fik den løst alligevel.

Skriv et svar til: V af en pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.