Matematik

løsning af ligning

07. november 2006 af Unce (Slettet)
kan ikke helt finde ud af den her opgave.

f(x)=2,404*1,442^x

f(x)=80

løs ligningen.

hvis nogen hurtig kan hjælpe vil det være herre godt

på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2006 af Kemiersjov (Slettet)

Prøv at tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2006 af mathon

2,404*1.442^x = 80

1.442^x = 80/2,404 ....(ta' ln på begge sider)

ln(1.442^x) = ln(80/2.404)

x*ln(1.442) = ln(80/2.404)

x = ln(80/2.404)/ln(1.442)

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2006 af mathon

...sorry #1

I hadn't seen!

Svar #4
07. november 2006 af Unce (Slettet)

tusind tak for hjælpen allesammen :)

Skriv et svar til: løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.