Fysik

en svær fysik opg.

29. februar 2004 af emul (Slettet)
Her har jeg igen en opg. som jeg har lidt svært ved, og da jeg fik sådan en god hjælp sidst så ville jeg lige spørge igen, her er opgaven:

To biler kører hen ad en vej. Bil A kører med hastigheden 50 km/h, og Bil B kører med 60 km/h.
Da de er på linie bremser begge biler med acceleration på -2,8 m/s^2

1)
Hvor lang tid tager nedbremsningen af Bil A?

2)
Hvad er bil B's hastighed, når bil A holder stille?

3)
Hvor langt kører de to biler ubder nedbremsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2004 af erdos (Slettet)

Svær? Easy shit champ... Listen!

a)Benyt "fart-funktionen", hvor v0 er 50km/t og v(t) er 0. a har du, så du isolerer t.

b)Du benytter samme formel. Her vil du bare finde v(t), så du plotter v0=60km/t, a=-2,8m/s^2 og t=resultatet fra opg. a.

c)Først gør du som i opg. a for bil B. Så har du hvor lang tid det tager bilerne at bremse. Denne tid plotter du bare ind i stedfunktionen.

Har lige regnet opgaverne. Så hit med et facit! :D

Kalle

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. februar 2004 af riquelme (Slettet)

1) hastigheden af bilen er beskrevet ved v(t)=a*t+v0.. for bil A: v(t)=2.8t+50 (jeg gider ikke skrive enheder).. når nedbremsningen er færdig er v(t)=0

2) indsæt den fundne t-værdi i v(t) for bil B

3) v^2-v0^2=2*a*s (hvor a er den konstante acc., s den tilbagelagte strækning)

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. februar 2004 af riquelme (Slettet)

hmm.. for langsom

Svar #4
29. februar 2004 af emul (Slettet)

1)
her fik jeg tiden til 4,96 sek
2)
her fik jeg hastigheden til 2,78 m/s
3)----> Kalle
denne her havde jeg lidt svært ved fordi, hvordan finder jeg ud hvor lang tid det tager bilerne at bremse, kun ved at gøre det ved B, det skulle jo være for begge biler, (og hvordan ser denne stedfunktion ud.)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2004 af erdos (Slettet)

1) Rigtig!

2) Rigtig! Dog kan du angive i km/t og få præcist 10 km/t, hvis du regner med eksakte tal hele vejen igennem!

3)Du skal også gøre det for begge biler! Så du er interesseret i at vide, hvor lang tid det tager dem at bremse. Derfor gør du først som i opg. a for bil B.

For begge biler sætter du så ind i stedfunktionen:

s(t) = s0 + v(t)*t + 0,5 * a * t^2.

s0 antager du at være uden betydning, altså 0 og leddet falder fra. Hastighed og acceleration har du for begge biler og tiden det tager at bremse har du også.

Resultat bil A: ca. 34 m
Resultat bil B: ca. 50 m


Kalle

Skriv et svar til: en svær fysik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.