Matematik
population i potens fkt. og integral
08. november 2006 af
Merit-HB (Slettet)
I en bestemt population, hvor alle individer er født på samme tidspunkt t = 0, er procentdelen p(t) af overlevende til tiden t (målt i år) med tilnærmelse bestemt ved
p(t) = 0,4t^2-22t+100 , hvor 0 mindre end eller lig t og 5 er større end eller lig med t
også udtrykt 0<_ t <_ 5 (håber jeg bruger de rigtige tegn)
det gennemsnitlige antal år, et individ fra populationen yderligere har at leve i til tidspunktet t, hvor t <5, er bestemt ved
5
S p(x)dx / p(t)
t
Beregn dette gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ fra populationen 3 år efter fødslen.
Jeg ved dermed at vores nedre grænse er = 3
men jeg spekulerer på hvordan integralet egentlig er, altså hvilke funktioner jeg skal sætte ind. Er det
5
S 0,4t^2-22t+100 dx / p(t)
3
men hvad skal jeg sætte ind på p(t)'s plads, hvis der overhovedet skal være noget
p(t) = 0,4t^2-22t+100 , hvor 0 mindre end eller lig t og 5 er større end eller lig med t
også udtrykt 0<_ t <_ 5 (håber jeg bruger de rigtige tegn)
det gennemsnitlige antal år, et individ fra populationen yderligere har at leve i til tidspunktet t, hvor t <5, er bestemt ved
5
S p(x)dx / p(t)
t
Beregn dette gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ fra populationen 3 år efter fødslen.
Jeg ved dermed at vores nedre grænse er = 3
men jeg spekulerer på hvordan integralet egentlig er, altså hvilke funktioner jeg skal sætte ind. Er det
5
S 0,4t^2-22t+100 dx / p(t)
3
men hvad skal jeg sætte ind på p(t)'s plads, hvis der overhovedet skal være noget
Svar #2
09. november 2006 af Merit-HB (Slettet)
øh jeg er ikke helt med
spørgsmålet lyder ;
beregn dette gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ fra populationen 3 år efter fødslen.
det gennemsnitlige antal resternde leveår er givet ved integralet
5
S p(x)dx / p(t)
t
mit spørgsmål lyder hvad jeg skal jeg sætte ind på henholdsvis p(x)'s plads og p(t), med hensyn til integralet.
#0 hvis det du skriver er et svar til det jeg spurgte om, vil det så sige at integralet bliver
5
S 0,4t^2-22t+100 dx / p(t)
3
hvor du siger jeg skal udregne p(3) dvs. integralet er
5
S 0,4t^2-22t+100 dx / 0,4*3^2-22*3+100
3
synes det virker mystisk, hjælp !
spørgsmålet lyder ;
beregn dette gennemsnitlige antal resterende leveår for et individ fra populationen 3 år efter fødslen.
det gennemsnitlige antal resternde leveår er givet ved integralet
5
S p(x)dx / p(t)
t
mit spørgsmål lyder hvad jeg skal jeg sætte ind på henholdsvis p(x)'s plads og p(t), med hensyn til integralet.
#0 hvis det du skriver er et svar til det jeg spurgte om, vil det så sige at integralet bliver
5
S 0,4t^2-22t+100 dx / p(t)
3
hvor du siger jeg skal udregne p(3) dvs. integralet er
5
S 0,4t^2-22t+100 dx / 0,4*3^2-22*3+100
3
synes det virker mystisk, hjælp !
Svar #3
09. november 2006 af mathon
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=276070
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=276070
Svar #4
09. november 2006 af allan_sim
#2.
Du skal finde stamfunktion og indsætte øvre og nedre grænse på sædvanligvis vis (hhv. 5 og 3). Herefter skal du dividere resultatet med det tal, du får, ved at indsætte 3 i forskriften for p(t). Altså som du har skrevet i #2, hvis vi ser bort fra en manglende parentest om nævneren.
Du skal finde stamfunktion og indsætte øvre og nedre grænse på sædvanligvis vis (hhv. 5 og 3). Herefter skal du dividere resultatet med det tal, du får, ved at indsætte 3 i forskriften for p(t). Altså som du har skrevet i #2, hvis vi ser bort fra en manglende parentest om nævneren.
Skriv et svar til: population i potens fkt. og integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
