Matematik
brug TI89 og spar tid
09. november 2006 af
mathon
Ligningsløsning:
Eks. 1)
en 2.gradsligning
ax^2+bx+c
tryk F2, vælg solve. På operationslinjen står nu "solve("
ligningen skal løses med hensyn til x,
så du fortsætter
solve(ax^2+bx+c=0,x), tryk "ENTER" og TI89 beregner løsning(er) om nogen.
Ligningen skal ikke have nogen bestemt form og behøver ikke lige at være skrevet ax^2+bx+c=0, men kan være på en hvilken som helst form. Det sparer en masse reduktionstid.
Eks. 1)
To ligninger med to ubekendte af første grad:
I: a1*x + b1*y = c1
og
II: a2*x + b2*y = c2
De to ligninger indtastes og afsluttes med ”ENTER”, så de står klar i displayet, så de senere kan ”klikkes ned” på plads ved senere brug.
syntax-skelettet findes
således
1) tryk ”2nd” ”custom”
2) tryk ”F3”
3) vælg ”4”
og du har nu syntax-skelettet
solve( and ,{x,y})
4) sæt markøren i mellemrummet mellem ”(” og ”and”.
5) Brug opad-piletasten til du har fremhævet den ene ligning i displayet og tryk ”ENTER”. Ligningen er nu rykket ”ned på plads”.
6) sæt markøren i mellemrummet mellem ” and” og ”kommaet ”
7) gentag 5) blot med den anden ligning
8) tryk ”ENTER” for at aktivere løsningsoperationen
9) din søgte x- og y-værdi står kort efter nederst i displayet.
De to ligninger behøver på ingen måde at have formatet
I: a1*x + b1*y = c1
og
II: a2*x + b2*y = c2
De kan se ud, som du nu har dem.
NB!!!
Er de variable IKKE i ”x” og ”y” men f. eks. i ”s” og ”t”, skal du rette i syntax-skelettets {x,y} og ændre til {s,t}.
God fornøjelse og nyd din forøgede fritid!
Eks. 1)
en 2.gradsligning
ax^2+bx+c
tryk F2, vælg solve. På operationslinjen står nu "solve("
ligningen skal løses med hensyn til x,
så du fortsætter
solve(ax^2+bx+c=0,x), tryk "ENTER" og TI89 beregner løsning(er) om nogen.
Ligningen skal ikke have nogen bestemt form og behøver ikke lige at være skrevet ax^2+bx+c=0, men kan være på en hvilken som helst form. Det sparer en masse reduktionstid.
Eks. 1)
To ligninger med to ubekendte af første grad:
I: a1*x + b1*y = c1
og
II: a2*x + b2*y = c2
De to ligninger indtastes og afsluttes med ”ENTER”, så de står klar i displayet, så de senere kan ”klikkes ned” på plads ved senere brug.
syntax-skelettet findes
således
1) tryk ”2nd” ”custom”
2) tryk ”F3”
3) vælg ”4”
og du har nu syntax-skelettet
solve( and ,{x,y})
4) sæt markøren i mellemrummet mellem ”(” og ”and”.
5) Brug opad-piletasten til du har fremhævet den ene ligning i displayet og tryk ”ENTER”. Ligningen er nu rykket ”ned på plads”.
6) sæt markøren i mellemrummet mellem ” and” og ”kommaet ”
7) gentag 5) blot med den anden ligning
8) tryk ”ENTER” for at aktivere løsningsoperationen
9) din søgte x- og y-værdi står kort efter nederst i displayet.
De to ligninger behøver på ingen måde at have formatet
I: a1*x + b1*y = c1
og
II: a2*x + b2*y = c2
De kan se ud, som du nu har dem.
NB!!!
Er de variable IKKE i ”x” og ”y” men f. eks. i ”s” og ”t”, skal du rette i syntax-skelettets {x,y} og ændre til {s,t}.
God fornøjelse og nyd din forøgede fritid!
Skriv et svar til: brug TI89 og spar tid
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
