Matematik
Math uden hjælpemidler.
09. november 2006 af
Liv2004 (Slettet)
er der ikke nogen som kan hjælpe mig med de her 5 små opgaver.
på forhånd tak!
opg 1)
løs ligningen:
log(x+2)-log(x) = 2
og så har jeg gjordt det på den her måde:
log(x+2)-log(x) = 2 <=>
log((x+2)/x)=2 <=>
(x+2)/2=100
x=2/99
opg 2)
Bestem samtlige andengradspolynomier P, der tilfredsstiller ligningen:
x*P`(x)=3P(x)-2x
og så har jeg gjordt det på den her måde:
x*P`(x)=3P(x)-2x <=>
x*(2ax+b)= 3* (ax^2 + bx + c) -2x <=>
2ax^2 + bx = 3ax^2 + 3bx + 3c - 2x <=>
2x = ax^2 + 2bx + 3c <=>
a=0
2b=2 <=> b=1
c=0
men så er det ikke en andengradsligning. jeg ved ikke hvad jeg gør forkert.
opgave 3)
bestm de tal k for hvilke ligningen x^2 + 6x + k = 0 har mindst en løsning.
der ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.
opgave 4)
Vinkel v er fastlagt ved figuren. (det er en enhedscirkel med punktet P med koordinater (4/5 , 3/5)).
Bestem sin(v), sin(pi+v) og cos(pi+v)
sin(v)= modstende side / hypotenusen = (3/5)/1 = 3/5
så ved jeg ikke med de andre.
opgave 5)
Funktionen f(x)=exp(x), er som bekendt differentiabel med differentialkvotient exp(x). find grænseværdien for brøken (exp(x)-1)/x for x --->0
det ved jeg heller ikke.
på forhånd tak!
opg 1)
løs ligningen:
log(x+2)-log(x) = 2
og så har jeg gjordt det på den her måde:
log(x+2)-log(x) = 2 <=>
log((x+2)/x)=2 <=>
(x+2)/2=100
x=2/99
opg 2)
Bestem samtlige andengradspolynomier P, der tilfredsstiller ligningen:
x*P`(x)=3P(x)-2x
og så har jeg gjordt det på den her måde:
x*P`(x)=3P(x)-2x <=>
x*(2ax+b)= 3* (ax^2 + bx + c) -2x <=>
2ax^2 + bx = 3ax^2 + 3bx + 3c - 2x <=>
2x = ax^2 + 2bx + 3c <=>
a=0
2b=2 <=> b=1
c=0
men så er det ikke en andengradsligning. jeg ved ikke hvad jeg gør forkert.
opgave 3)
bestm de tal k for hvilke ligningen x^2 + 6x + k = 0 har mindst en løsning.
der ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.
opgave 4)
Vinkel v er fastlagt ved figuren. (det er en enhedscirkel med punktet P med koordinater (4/5 , 3/5)).
Bestem sin(v), sin(pi+v) og cos(pi+v)
sin(v)= modstende side / hypotenusen = (3/5)/1 = 3/5
så ved jeg ikke med de andre.
opgave 5)
Funktionen f(x)=exp(x), er som bekendt differentiabel med differentialkvotient exp(x). find grænseværdien for brøken (exp(x)-1)/x for x --->0
det ved jeg heller ikke.
Svar #1
09. november 2006 af SomeOneMore (Slettet)
Hvis det skal være uden hjælpemidler, betyder det jo også uden studieportalen, idet studieportalen går under hjælpemidler (og diskvalificering/bortvisning i eksamenssammenhæng)
Svar #2
10. november 2006 af Liv2004 (Slettet)
Øh de er med hjælpemidler dem der. Det er kun opgave 1+2+4 der er uden og dem har jeg lavet vil bare se om de er rigtige.Opgave 4 har jeg ingen idee til den.
Til opgave 3 og 5 er der mere end det der står her det er bare det jeg ikke kan finde ud af i opgaven. (De er med hjælpemidler)
Til opgave 3 og 5 er der mere end det der står her det er bare det jeg ikke kan finde ud af i opgaven. (De er med hjælpemidler)
Skriv et svar til: Math uden hjælpemidler.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
