Fysik

integration af hastighedsfunktion

12. november 2006 af S.harebell (Slettet)
Jeg sidder med en opgave, hvor man fokuser på en der løber.Der er angivet en hastighedsfunktion, og jeg skal bestemme accelerationen ved t=0
v(t)=(12.42m/s)-(0.0944m/s^2)*t-(12.42m/s)*0.493^(t/s)
Denne differentiere jeg for at få a(t), men det eneste jeg får af mathcad er -0.094m/s^2. Jeg synes det er ret bekymrende at mit resultat er negativt. Er der andre alternativer til at løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2006 af mathon

v(t)=(12.42m/s)-(0.0944m/s^2)*t-(12.42m/s)*0.493^(t/s)
er
skrevet forkert op!

Svar #2
12. november 2006 af S.harebell (Slettet)

Okay, jeg mangled et disimal til sidst dvs.v(t)=(12.42m/s)-(0.0944m/s^2)*t-(12.42m/s)*0.4937^(t/s), men ellers er den helt rigtig skrevet op fra opgaven..
Så der må altså være tale om en fejl i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2006 af Oistein (Slettet)

øhm... hastighedsfunktioner ser "normalt" ud som følger:

v(t) = a * t + v0

Jeg forstår ikke dit funktions udtryk, hvad er fx "(12.42m/s)*0.4937^(t/s)"?

Opløfter du tallet 0.4937 til (t/s)'te potens?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2006 af mathon

v(t)=(12.42m/s)-(0.0944m/s^2)*t-(12.42m/s)*0.493^(t/s)
uden afstemte enheder

v(t)=12.42-0.0944*t-12.42*0.493^t

a(t) = dv(t)/dt = [-0.0944 + 8.784*0.493^t]_m/s^2

Skriv et svar til: integration af hastighedsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.