Matematik
Eksponentiel funktion
13. november 2006 af
cob (Slettet)
f(x)=bx^a
Bestem tallene a og b
F(x)er 1500 & 9000
X er 225 & 625
Punkterne hører sammen (225,1500)(625,9000)
Mit forsøg:
a= (9000/15000)^(1/400) = 0,998724
Virker det rigtigt?
Har lidt svært ved at komme ordenligt igang.
Med venlig hilsen
Bestem tallene a og b
F(x)er 1500 & 9000
X er 225 & 625
Punkterne hører sammen (225,1500)(625,9000)
Mit forsøg:
a= (9000/15000)^(1/400) = 0,998724
Virker det rigtigt?
Har lidt svært ved at komme ordenligt igang.
Med venlig hilsen
Svar #1
13. november 2006 af mathon
y = f(x) = b*x^a
er en potensfunktion og IKKE en eksponentialfunktion, der nemlig har ligningen
y = f(x) = b*a^x
Såååå - hvilken type funktion er der tale om???
er en potensfunktion og IKKE en eksponentialfunktion, der nemlig har ligningen
y = f(x) = b*a^x
Såååå - hvilken type funktion er der tale om???
Svar #2
13. november 2006 af Stinnie (Slettet)
som skrevet i #1 er det en potensfunktion der er tale om. Ved brug af din formelsamling kan du så finde formlerne for hvordan man beregner a og b.
Svar #5
13. november 2006 af mathon
y = f(x) = b*x^a
I: 9000 = b*625^a
II: 1500= b*225^a
I: divideres med II:
90/15 = 625^a/225^a (tv. forkortet med 100 og th forkortet med b)
6=(625/225)^a
6 = (25/9)^a = e^(a*ln(25/9)) (ta' ln på begge sider)
ln(6)=a*ln(25/9)
eller
a=ln(6)/ln(25/9), som
substitueret i I: eller II: giver mulighed for beregning af b.
I: 9000 = b*625^a
II: 1500= b*225^a
I: divideres med II:
90/15 = 625^a/225^a (tv. forkortet med 100 og th forkortet med b)
6=(625/225)^a
6 = (25/9)^a = e^(a*ln(25/9)) (ta' ln på begge sider)
ln(6)=a*ln(25/9)
eller
a=ln(6)/ln(25/9), som
substitueret i I: eller II: giver mulighed for beregning af b.
Skriv et svar til: Eksponentiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
