Matematik
skæring m parabel.
15. november 2006 af
juliegg (Slettet)
Jeg har en opgave som lyder: Beregn den værdi af b, for hvilken den tilhørende linie Y= 0,5x+b har netop ét punkt fælles med parablen f(x)=0,5x^2-x+1,5
Er der nogen som kan hjælpe??
Er der nogen som kan hjælpe??
Svar #1
15. november 2006 af juliegg (Slettet)
jeg tænkte på at sætte d=0 (da det giver et skæringspunkt) men så går jeg i stå for kan ikke isolerer b?
Svar #3
15. november 2006 af filleellif (Slettet)
Du er på sporet.
1) Sæt de to ligninger lig hinanden og opskriv på formen ax²+bx+c=0.
2) Find diskriminanten d=b²-4ac og sæt denne lig 0 (én løsning).
3) Isoler b og du er home free.
1) Sæt de to ligninger lig hinanden og opskriv på formen ax²+bx+c=0.
2) Find diskriminanten d=b²-4ac og sæt denne lig 0 (én løsning).
3) Isoler b og du er home free.
Skriv et svar til: skæring m parabel.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
