Matematik
2 ubekendte - Graf :/
18. november 2006 af
Hindsborg (Slettet)
Lige Koefficient metoden @ 2 ubekendte
I. 2x+3y=1 <=> 2x=1-3y
II. 5y-2x=15 <=> -1*II = 2x=5y-15
III. 1-3y=5y-15
-8y=-16
y=-8/-16
y= 2
I. 2x=1-3(2)
x= 2/-5
x= -2,5
Kan nogen bekræfte det?
-------------------------------
Jeg tvivler om det er det rigtige resultat, da jeg skal opstille en graf i et program der hedder "Mathcad", men ud fra de ligninger jeg stiller op til grafen - viser den anderledes koordinater, end dem jeg har regnet mig til.
y1 = (3)/(1-2x) - (den her er vidst fin nok)
y2 = ?
Eller er jeg på vildspor ? ^^
I. 2x+3y=1 <=> 2x=1-3y
II. 5y-2x=15 <=> -1*II = 2x=5y-15
III. 1-3y=5y-15
-8y=-16
y=-8/-16
y= 2
I. 2x=1-3(2)
x= 2/-5
x= -2,5
Kan nogen bekræfte det?
-------------------------------
Jeg tvivler om det er det rigtige resultat, da jeg skal opstille en graf i et program der hedder "Mathcad", men ud fra de ligninger jeg stiller op til grafen - viser den anderledes koordinater, end dem jeg har regnet mig til.
y1 = (3)/(1-2x) - (den her er vidst fin nok)
y2 = ?
Eller er jeg på vildspor ? ^^
Svar #1
18. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
Det er rigtigt.
..og i mit Mathcad passer det med grafen.
..og i mit Mathcad passer det med grafen.
Svar #2
18. november 2006 af Einstein_15 (Slettet)
2x+3y=1 <=> (1-3y)/2 =x
Dette indsætter du i II og vi får 5y - 2((1-3y)/2)=15..
Så skal du bare isolere y. Dernæst indsætter du resultatet i (1-3y)/2 =x, og finder x..
Dette indsætter du i II og vi får 5y - 2((1-3y)/2)=15..
Så skal du bare isolere y. Dernæst indsætter du resultatet i (1-3y)/2 =x, og finder x..
Svar #3
18. november 2006 af Hindsborg (Slettet)
Nogen forslag til det resultatet y2 ?
Jeg er nemlig stadig ikke helt med :(
Jeg er nemlig stadig ikke helt med :(
Skriv et svar til: 2 ubekendte - Graf :/
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
