Matematik

Eksponentiel funktion.

19. november 2006 af MadeInBrazil (Slettet)
f(x)=b*a^x

Hvordan i alverden finder jeg a i en eksponentiel funktion?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2006 af mathon

I: y2=b*a^x2
II: y1=b*a^x1

I: divideres med II:

y2/y1=(b*a^x2)/(b*a^x1)

y2/y1=a^x2/a^x1

y2/y1=a^(x2-x1)

a = (y2/y1)^(1/(x2-x1))

Svar #2
19. november 2006 af MadeInBrazil (Slettet)

Du er gud :) Mange mange tak.

Skriv et svar til: Eksponentiel funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.