Matematik
find vinklerne
19. november 2006 af
minjolle (Slettet)
Min opgave er:
I en firkant ABCD er siden BC parallel med siden AD, og |AB|=|BC|=|CD|= 4,1. Firkantens omkreds er 21,4.
Beregn gradtallet for hver af firkantens vinkler.
Skal man ikke have bare en enkelt vinkel, for at regne de andre? Kan simpelt hen ikke finde ud af, hvordan det skal gøres, og er lige ved at tro, det er en snyde opgave, heh. Eller også er det så ligetil, at jeg overser metoden..=/
(Går i 3.G og har matematik B for sproglige, hvis det er en brugbar oplysning)
I en firkant ABCD er siden BC parallel med siden AD, og |AB|=|BC|=|CD|= 4,1. Firkantens omkreds er 21,4.
Beregn gradtallet for hver af firkantens vinkler.
Skal man ikke have bare en enkelt vinkel, for at regne de andre? Kan simpelt hen ikke finde ud af, hvordan det skal gøres, og er lige ved at tro, det er en snyde opgave, heh. Eller også er det så ligetil, at jeg overser metoden..=/
(Går i 3.G og har matematik B for sproglige, hvis det er en brugbar oplysning)
Svar #1
19. november 2006 af mathon
...på din skitse - som jeg går ud fra, du har tegnet - vil du kunne se,
1) |AD|=21,4-3*4.1=9.1
2) med indtegnede højder fra B og C på AD, hvor højden fra B's fodpunkt kaldes E og højden fra C's fodpunkt kaldes F - at
3) |EF|=|BC|=4.1 og |AE|=|DF|=(9.1-4.1)/2=2.5
4) trekant ABE er kongruent med trekant CDF, da de er retvinklede og har en katete og hypotenusen lige store.
5) cos(A)=(2.5)/4.1......."og så kører toget".....
1) |AD|=21,4-3*4.1=9.1
2) med indtegnede højder fra B og C på AD, hvor højden fra B's fodpunkt kaldes E og højden fra C's fodpunkt kaldes F - at
3) |EF|=|BC|=4.1 og |AE|=|DF|=(9.1-4.1)/2=2.5
4) trekant ABE er kongruent med trekant CDF, da de er retvinklede og har en katete og hypotenusen lige store.
5) cos(A)=(2.5)/4.1......."og så kører toget".....
Skriv et svar til: find vinklerne
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
