Matematik
funktion
19. november 2006 af
newroz (Slettet)
hey
min opgave står der
1. Regneforskrift for ret linje
Grafen for en lineær funktion går igennem punkterne P(-2,7 ; 1,9) og Q(6,4 ; -10,3).
a) Beregn regneforskriften for linjen igennem de to punkter
er det sådan så
-10,3-1,9 -12,2
---------=----- = -3,29
6,4-2,7 3,7
a
-10,3=-4,7+b
-10,3--3,29=b
-7,01=b
y=7,01x+b
er det sådan
min opgave står der
1. Regneforskrift for ret linje
Grafen for en lineær funktion går igennem punkterne P(-2,7 ; 1,9) og Q(6,4 ; -10,3).
a) Beregn regneforskriften for linjen igennem de to punkter
er det sådan så
-10,3-1,9 -12,2
---------=----- = -3,29
6,4-2,7 3,7
a
-10,3=-4,7+b
-10,3--3,29=b
-7,01=b
y=7,01x+b
er det sådan
Svar #1
19. november 2006 af Nicklas.sk (Slettet)
P(-2,7;1,9) altså: p1=-2,7 og p2=1,9
Q(6,4;-10,3) altså: q1=6,4 og q2=-10,3
Til enhver tid kan du regne forskriften for den lineære funktion der går gennem to punkter, vha:
a=deltay/deltax og b=y-ax
I dette tilfælde så:
a=(p2-q2)/(p1-q1)
b=y-ax <=>
b=q2-a*q1 eller også b=p2-a*p1 (det gider samme resultat)
Q(6,4;-10,3) altså: q1=6,4 og q2=-10,3
Til enhver tid kan du regne forskriften for den lineære funktion der går gennem to punkter, vha:
a=deltay/deltax og b=y-ax
I dette tilfælde så:
a=(p2-q2)/(p1-q1)
b=y-ax <=>
b=q2-a*q1 eller også b=p2-a*p1 (det gider samme resultat)
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
