Fysik
HJÆLP plz,Skrå kast..
20. november 2006 af
Casper2 (Slettet)
Hej
Jeg har virkelig brug for hjælp. jeg er i gang med at løse nogle fysikopgaver og nogle af dem er jeg lidt i tvivl om. Jeg har prøvet at svare på de spørgsmål jeg kan, men er heller ikke sikker på at de er løst korrekt. så det ville være dejligt hvis du vil se den igennem for mig og hjælpe mig med de spørgsmål jeg ikke kan finde ud af.
Et spark giver en bold en starthastighed på 40m/s. boldens masse 1,5kg. g=9,82m/s^s. t= 2,5 s.
a) boldens position
svar: x=v0*cosa*t = 89,10 m
b) vx og vy
svar: vx=v0*cos(alfa)= 35,64
vy = 40,49
c) Farten
svar: v = 53,94 m/s
d) den kinetiske energi
svar: Ekin = 0.5*1,5kg*53,94m/s = 2182 J er det den rigtige fart jeg bruger eller skal jeg bruge 40 m/s.
e) Epot
svar: ???
f) find det tidspunkt, hvor bolden er højst oppe
g) den maksimale højde?
h)vx og vy i den maksimale højde farten?
i) boldens nedslagspunkt?
j) Ekin(start) Epot(start)? sammenligningen af d og e??
k) Epot(slut) Ekin(slut)?
l) farten ved nedslaget??
På forhånd tak
Jeg har virkelig brug for hjælp. jeg er i gang med at løse nogle fysikopgaver og nogle af dem er jeg lidt i tvivl om. Jeg har prøvet at svare på de spørgsmål jeg kan, men er heller ikke sikker på at de er løst korrekt. så det ville være dejligt hvis du vil se den igennem for mig og hjælpe mig med de spørgsmål jeg ikke kan finde ud af.
Et spark giver en bold en starthastighed på 40m/s. boldens masse 1,5kg. g=9,82m/s^s. t= 2,5 s.
a) boldens position
svar: x=v0*cosa*t = 89,10 m
b) vx og vy
svar: vx=v0*cos(alfa)= 35,64
vy = 40,49
c) Farten
svar: v = 53,94 m/s
d) den kinetiske energi
svar: Ekin = 0.5*1,5kg*53,94m/s = 2182 J er det den rigtige fart jeg bruger eller skal jeg bruge 40 m/s.
e) Epot
svar: ???
f) find det tidspunkt, hvor bolden er højst oppe
g) den maksimale højde?
h)vx og vy i den maksimale højde farten?
i) boldens nedslagspunkt?
j) Ekin(start) Epot(start)? sammenligningen af d og e??
k) Epot(slut) Ekin(slut)?
l) farten ved nedslaget??
På forhånd tak
Skriv et svar til: HJÆLP plz,Skrå kast..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
