Matematik

1.034 - Planer i rummet

21. november 2006 af Manji (Slettet)
Jeg kan ikke rigtig komme i tanke om hvordan den efterfølgende opgave skal løses...

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt P(-7,2,-1) og en plan A med ligningen 2x-3y-5z+21=0

Bestem en ligning for den plan B, der går gennem P og er parallel med planen A.

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2006 af AndyGregor (Slettet)

Da plan B er paralel med plan A har de samme normalvektor.
Derfor må B's ligning være:
2(x+7)-3(y-2)-5(z+1)=0 <->
2x-3y-5z+15=0

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2006 af mathon

plan A med ligningen 2x-3y-5z+21=0
har
normalvektor [2,-3,-5]

en anden plan parallel med planen A, har SAMME normalvektor.

Din opgave er således, at finde ligningen for planen

1) gennem P(-7,2,-1)

2) med normalvektor [2,-3,-5].............

Svar #3
21. november 2006 af Manji (Slettet)

Ahh... tak for det hurtige svar begge to ;)

Skriv et svar til: 1.034 - Planer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.