Matematik

Hurtigt brug for hjælp!!!

22. november 2006 af -nico- (Slettet)
jeg har du siddet i lang tid og knoklet med denne opgave og jeg kan simpelthen ikke løse den

Håber der er nogen som har tid og kan hjælpe!

Opgaven lyder sådan:

En byggegrund har form som en firkant ABCD, hvor vinkel A=90 grader. Vinkel C=90. Vinkel B=60, |AD|=21m, |AB|=40m.

Jeg har fundet længden af diagonalen BD som er 34,04m.

Bestem arealet af byggegrunden.

På forhånd tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2006 af sigmund (Slettet)

Du kan dele grunden op i to lige store trekante. For formler for arealet af trekanterne, se http://mathworld.wolfram.com/TriangleArea.html.

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2006 af Lasse_dam (Slettet)

hejsa..
jeg vil også sige at du skal dele den op i to trekanter..

1. trekant ABD.
du bliver nødt til at finde ud af alle de manglende sider i firkanten.
for at finde ud længden BD(svarende til lille a) skal du bruge cosinusrelationerne. i dette tilfælde:
a^2(opløftet i 2.)=b^2 + c^2 - 2*b*c *cos(A)
a=21^2 + 40^2 - 2*21*40 *cos.(90)
kvadratoden af 2041 = 45,1774 m. = BD

så kan du regne trekant ABD ud.. forudsaget at A er nede i venstre hjørne..
-håber det hjalp dig på vej..

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2010 af stevenlogan (Slettet)

hey, hypotenusen/diagonalen BD kan ikke være mindre end kateterne.. Du har lavet en regnefejl, min ven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2010 af stevenlogan (Slettet)

ah, dateret.


Skriv et svar til: Hurtigt brug for hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.