Matematik
forskrift f
22. november 2006 af
tullerpigen (Slettet)
Hej jeg skal bestemme en forskrift for en graf (uden lommeregner).
Jeg har fundet punkterne xi=2,5 x2=4, y1=2, y2=4.
funktionen for grafen er y=b*x^a
jeg har så prøvet:
b*2,5^a=2
b*4^a=4
2/4=(b*2,5^a)/(b*4^a)
0,5=(2,5/4)^a
for jeg skal jo finde a og b til forskriften. Men jeg tror ikke det er rigtigt og jeg kan heller ikke komme videre, så jeg håber nogen kan hjælpe?
Jeg har fundet punkterne xi=2,5 x2=4, y1=2, y2=4.
funktionen for grafen er y=b*x^a
jeg har så prøvet:
b*2,5^a=2
b*4^a=4
2/4=(b*2,5^a)/(b*4^a)
0,5=(2,5/4)^a
for jeg skal jo finde a og b til forskriften. Men jeg tror ikke det er rigtigt og jeg kan heller ikke komme videre, så jeg håber nogen kan hjælpe?
Svar #1
22. november 2006 af mathon
y=b*x^a
I: 4=b*4^a
II: 2=b*2.5^a........divider I med II
2=4^a/(2.5^a)....(to potenser med samme eksponent divideres ved at holde eksponenten og dividere rødderne)
2=(4/2.5)^a......ta' ln på begge sider
ln(2)= a*ln(4/2.5)
ln(2)= a*ln(1.6)
a = ln(2)/ln(1.6)......
I: 4=b*4^a
II: 2=b*2.5^a........divider I med II
2=4^a/(2.5^a)....(to potenser med samme eksponent divideres ved at holde eksponenten og dividere rødderne)
2=(4/2.5)^a......ta' ln på begge sider
ln(2)= a*ln(4/2.5)
ln(2)= a*ln(1.6)
a = ln(2)/ln(1.6)......
Svar #2
22. november 2006 af tullerpigen (Slettet)
ok og b finder jeg ved at sige:
y1/x1^a => 2/2,5^(ln(2)/ln(1,6)) ?
y1/x1^a => 2/2,5^(ln(2)/ln(1,6)) ?
Skriv et svar til: forskrift f
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
