Matematik
find x
22. november 2006 af
Chokolade-expert (Slettet)
ja jeg har en lille ligning her, som jeg ikke er helt vant til.
(logx)^2 + 3*logx -4 = 0
og jeg ville jo mene at man skulle finde d, ved at sige:
d= 3^2-(4*1*(-4)) = 25
men det kan ikke passe for så ville x blive 1 eller -4.
Så er der nogen der har forslag?
(logx)^2 + 3*logx -4 = 0
og jeg ville jo mene at man skulle finde d, ved at sige:
d= 3^2-(4*1*(-4)) = 25
men det kan ikke passe for så ville x blive 1 eller -4.
Så er der nogen der har forslag?
Svar #1
22. november 2006 af allan_sim
#0.
Din fremgangsmåde er såmænd god nok, men det er log(x), du så har fundet.
Så log(x)=1 og log(x)=-4 er løsninger. Hvordan finder du så x?
Din fremgangsmåde er såmænd god nok, men det er log(x), du så har fundet.
Så log(x)=1 og log(x)=-4 er løsninger. Hvordan finder du så x?
Svar #2
22. november 2006 af sigmund (Slettet)
Sæt t = log(x), og du har en andengradsligning. Til sidst findes x så ud fra transformationen t = log(x) <=> x = 10^t (jeg går ud fra, at det er titalslogaritmen).
Skriv et svar til: find x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
